Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει 304 έδρες στο κοινοβούλιο στις εκλογές της Πέμπτης, 22 έδρες λιγότερες από τις απαιτούμενες 326 για αυτοδυναμία, σύμφωνα με τη σημερινή πρόβλεψη της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov.

Όταν προανήγγειλε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η Μέι, τον Απρίλιο, το κόμμα της, οι Συντηρητικοί, φερόταν να εξασφαλίζει 330 έδρες.

Την Δευτέρα, η YouGov ανακοίνωσε ότι με βάση το μοντέλο υπολογισμού που χρησιμοποιεί, οι Τόρις θα κερδίσουν 305 έδρες.

Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί εκτιμάται, με βάση το ίδιο μοντέλο, ότι θα κερδίσουν 266 έδρες, σε σχέση με 268 που ήταν την Δευτέρα.

Ένα άλλο μοντέλο, της εταιρείας δημοσκοπήσεων Lord Ashcroft Polls, προέβλεπε την περασμένη εβδομάδα αυτοδυναμία για τους Τόρις.

Με μόλις 1% προηγείται η Μέι σε νέα δημοσκόπηση

Το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι προηγείται με μόλις 1% έναντι του κόμματος των Εργατικών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Mail on Sunday.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το προβάδισμα του κόμματος της Τερέζας Μέι κατέγραψε κάθετη πτώση σε σύγκριση με τη διαφορά 12% της προηγούμενης έρευνας Survation/Mail on Sunday που δημοσιεύτηκε την 21η Μαΐου.

Βάσει της νέας σφυγμομέτρησης, το ποσοστό υπέρ των Συντηρητικών ανέρχεται πλέον σε 40%, με πτώση 6%, και των Εργατικών σε 39%, με άνοδο 5%.

Στη διαδικτυακή δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.049 άνθρωποι και διεξήχθη την 3η Ιουνίου.