«Η πιο ισχυρή ομάδα εντός του τουρκικού στρατού εξακολουθεί να είναι ακόμη οι FETO (γκιουλενιστές)», δήλωσε ο απόστρατος δικαστής αξιωματικός Αχμέτ Ζεκί Ουτσιόκ προσθέτοντας πως αν τους το επιτρέψουν οι συνθήκες μπορούν να κάνουν και πάλι στρατιωτικό πραξικόπημα. 

Αρχικά προηγήθηκε άρθρο του δημοσιογράφου Αμπντουλκαντίρ Σελβί στην Χουριέτ σύμφωνα με το οποίο γκιουλενιστές που βρίσκονται στη Ρόδο συζητούν μεταξύ τους και λένε για το ενδεχόμενο στις 15 Ιουνίου να χυθεί πολύ αίμα και συζητούν ημερομηνία για νέο πραξικόπημα.

«Δεν θα προλάβουν το μπαϊράμι», φέρονται να λένε οι γκιουλενιστές στην Ρόδο σύμφωνα με τον αρθρογράφο ο οποίος πρόσκειται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 

Μετά από αυτό το άρθρο ο δημοσιογράφος επίσης της Χουριέτ Αχμέτ Χακάν τηλεφώνησε στον Αχμέτ Ζεκί Ουτσιόκ ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που είχε προειδοποιήσει για κίνδυνο πραξικοπήματος από τους γκιουλενιστές πριν τις 15 Ιουλίου πέρσι. Όπως είπε αν τους το επιτρέψουν οι συνθήκες θα κάνουν ξανά πραξικόπημα αλλά καμιά ομάδα δεν θα έδινε ημερομηνία.

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Tags: