Αφαίρεσε την τουρκική υπηκοότητα του Γκιουλέν ο Ερντογάν

Τα έσπασαν όλα φανατικοί ισλαμιστές στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν φανατικοί ισλαμιστές στο Πανεπιστήμιο της Αγκυρας, επειδή φοιτητές έπιναν καφέ στη διάρκεια του ραμαζανιού. Την ίδια ώρα η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αφαιρέσει την υπηκοότητα της χώρας από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο ιεροκήρυκας Γκιουλέν, ο εγκεφαλος κατά τον Ερντογάν του αποτυχημένου πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου. Μοναδικός τρόπος να αποφύγουν την αφαίρεση της υπηκοότητάς τους είναι να επιστρέψουν μέσα σε τρεις μήνες στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα φανατικοί ισλαμιστές χρησιμοποιώντας ξύλα, πέτρες ακόμη και κόφτες, εισέβαλλαν και τα έσπασαν όλα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της τουρκικής πρωτεύουσας. Ο λόγος; Κάποιοι φοιτητές του τμήματος δημοσιογραφίας έπιναν καφέ στη διάρκεια του ραμαζανιού.

Η αστυνομία απλά κοιτούσε

Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ισλαμιστές έκαναν παρατήρηση σε έναν από τους φοιτητές επειδή έπινε καφέ. Τον υπερασπίστηκαν οι συμφοιτητές του οι οποίοι τους έδιωξαν κακήν κακώς. Εκείνοι όμως επέστρεψαν μαζί με εκατό ακόμη φανατικούς ισλαμιστές έτοιμους για επεισόδια.

Εκτός από τους φοιτητές διέλυσαν και την αίθουσα αρπάζοντας από τους τοίχους ακόμη και τις εικόνες των καθηγητών που έχουν αποχωρήσει από τη σχολή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top