Πούτιν: «Οι κυβερνοεπιθέσεις από τη Μόσχα είναι επιζήμια κουτσομπολιά»- Κατηγορεί χάκερς για τοποθέτηση ψευδών στοιχείων

Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκαθάρισε τη θέση του σε συνέντευξή του

Πούτιν: «Οι κυβερνοεπιθέσεις από τη Μόσχα είναι επιζήμια

O Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε συνέντευξη στο NBC News, εκτιμώντας ότι Αμερικανοί χάκερ μπορεί να τοποθέτησαν ψευδή στοιχεία για δήθεν παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι στόχος των χάκερ θα μπορούσε να είναι η επίρριψη ευθυνών στη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία, για πολιτικούς λόγους.

 «Οι χάκερ μπορεί να είναι παντού. Μπορεί να είναι στη Ρωσία, την Ασία (…) ακόμη και στην Αμερική, τη Λατινική Αμερική», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Παρεμπιπτόντως μπορεί να υπάρχουν χάκερ και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πολύ έντεχνα και επαγγελματικά έριξαν το φταίξιμο, όπως λέμε, στη Ρωσία».

Τόνισε παρακάτω: «Μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο εν μέσω μιας πολιτικής μάχης; Με βάσει κάποιους υπολογισμούς ήταν βολικό για εκείνους να διαρρεύσουν τις πληροφορίες αυτές, οπότε τις διέρρευσαν, κατηγορώντας τη Ρωσία. Θα μπορούσατε να φανταστείτε κάτι τέτοιο; Εγώ μπορώ».

Χθες, Παρασκευή, ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, καταγγέλλοντας ότι «οι κυβερνοεπιθέσεις από τη Μόσχα είναι επιζήμια κουτσομπολιά».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top