Πούτιν όπως…Ντι Κάπριο-Μιλά με τον Όλιβερ Στόουν για τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και τον Σνόουντεν! Γελάει και ποζάρει

Ένα ντοκιμαντέρ που θα συζητηθεί πολύ /Πρώτη ανάρτηση: 02-06-2017 18:33

Έναν άλλον, εντελώς διαφορετικό Πούτιν από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, θα δούμε στο ντοκιμαντέρ, «The Putin Interviews» που έχει χολιγουντιανό άρωμα και θα μεταδοθεί τμηματικά, σε τέσσερα επεισόδια, από τις 12 Ιουνίου στην εκπομπή «Showtime».

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός γνωστών ταινιών κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τον τσάρο, ο οποίος παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ότι γλίτωσε από αρκετές απόπειρες δολοφονίας και πως ήταν «λάθος» η διαρροή απόρρητων πληροφοριών από τον  Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Πούτιν… σαν άλλος Λεονάρντο Ντι Κάπριο, υπάκουει όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ σε κινηματογραφικές οδηγίες, και δεν διστάζει να τσαλακώσει την σκληρή εικόνα του, σπάζοντας -που και που- και κάποια χαμόγελα, πράγμα που το κάνει ΣΠΑΝΙΑ! 

Οι συνεντεύξεις παραχωρήθηκαν στο Κρεμλίνο, το Σότσι και την επίσημη κατοικία του Πούτιν στη Μόσχα.  Σε απόσπασμα που πρόβαλε το «CBS This Morning», o Στόουν αναφέρεται στις δολοφονικές απόπειρες κατά του Πούτιν.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στόουν: Τρεις φορές πρόεδρος, πέντε απόπειρες δολοφονίας, μου είπαν. Όχι και τόσες σε σύγκριση με τον Φιντέλ Κάστρο, που μου παραχώρησε συνέντευξη. Νομίζω πρέπει να έγιναν κάπου πενήντα εναντίον του. Αλλά κι οι πέντε αρκετές είναι...

Πούτιν: Ναι, μίλησα με τον Κάστρο γι’ αυτό. Και μου είπε “ξέρεις, γιατί είμαι ακόμη ζωντανός;” “Γιατί;” τον ρώτησα. “Επειδή ήταν προσωπική μου υπόθεση η ασφάλειά μου.” Λοιπόν, ναι, εγώ κάνω τη δουλειά μου κι οι υπεύθυνοι ασφαλείας τη δικιά τους και εξακολουθούν να την κάνουν πετυχημένα.

Στόουν: Με άλλα λόγια, εμπιστεύεστε τους σωματοφύλακές σας κι έχουν κάνει καλή δουλειά...

Πούτιν: Τους εμπιστεύομαι.

Στόουν: Γιατί πάντα ο πρώτος τρόπος δολοφονίας είναι... προσπαθείς να διεισδύσεις στην ασφάλεια του προέδρου.

Πούτιν: Το γνωρίζω. Ξέρεις τι λέει ο ρωσικός λαός; Λέει ότι αυτοί που είναι να πεθάνουν στην αγχόνη δεν πρόκειται να πνιγούν.

Στόουν: Ποια θα είναι η δική σας μοίρα, κύριε; Γνωρίζετε;

Πούτιν:  Ο Θεός μόνον ξέρει τη μοίρα μας – τη δικιά σας και τη δική μου.

Στόουν:  Ίσως πεθάνετε στο κρεβάτι.

Πούτιν:  Μια μέρα αυτό θα συμβεί σε όλους μας. Το ερώτημα είναι "τι θα έχουμε πετύχει μέχρι τότε" σ’ αυτόν τον μεταβατικό κόσμο, αν χαρήκαμε τη ζωή μας.

Σε ένα άλλο τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες Πέμπτη, ο Πούτιν διακρίνεται να οδηγεί με τον Στόουν στη θέση του συνοδηγού κι έναν μεταφραστή στο πίσω κάθισμα.

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης τον ρώτησε και για τον Eντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην υπάλληλο της CIA που διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες για την έκταση του προγράμματος παρακολούθησης της NSA και καταζητείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ.

Πούτιν: Νομίζω ότι (σσ ο Σνόουντεν) δεν έπρεπε να το κάνει. Αν δεν του άρεσε η δουλειά του θα έπρεπε να παραιτηθεί… Αλλά αφού με ρωτάτε, "αν ήταν σωστό ή λάθος", νομίζω ότι ήταν λάθος… Η NSA το παρατράβηξε με τις πρακτικές παρακολούθησης...  Είναι απλώς ανάρμοστο να προσπαθείς να κατασκοπεύσεις τους συμμάχους, εφόσον τους θεωρείς ως τέτοιους και όχι ως υποτελείς. Γιατί υπονομεύει την εμπιστοσύνη...Ο Σνόουντεν δεν είναι προδότης. Δεν πρόδωσε τα συμφέροντα της πατρίδας του. Ούτε μετέφερε πληροφορίες σε κάποια άλλη χώρα. Κατά τη γνώμη του ο Σνόουντεν δεν έκανε κάτι που θα ήταν επιζήμιο για τη χώρα του ή το λαό της.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξη του στην αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald, ο Στόουν είπε ότι «ο κ. Πούτιν είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου και από τη στιγμή που -μέχρι τώρα- οι ΗΠΑ τον χαρακτήριζαν εχθρό, μεγάλο εχθρό, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε τι έχει να πει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top