Πασίγνωστος Τούρκος δημοσιογράφος προς ΗΠΑ: «Πάρτε εμένα και δώστε τον Γκιουλέν»

Παράλληλα αποκρυπτογραφήθηκαν τα μηνύματα του Ζεκερία Οζ στο ByLock

Πασίγνωστος Τούρκος δημοσιογράφος προς ΗΠΑ: «Πάρτε εμένα

«Πάρτε εμένα και δώστε τον Γκιουλέν» είναι η πρόταση που έκανε στις ΗΠΑ ο δημοσιογράφος Νεντίμ Σενέρ, ο οποίος είχε φυλακιστεί για ένα χρόνο στην Τουρκία, την περίοδο που το κίνημα Γκιουλέν μπορούσε να ελέγξει την αστυνομία και τη δικαστική εξουσία στη χώρα.

Ο Νεντίμ Σενέρ αναφέρει στο σημερινό άρθρο του (Παρασκευή) ότι την πρότασή του την υπέβαλε σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, όταν προσκλήθηκε στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, για να μιλήσει για την Οργάνωση Τουρκικής Κληρονομιάς στις ΗΠΑ.

Αποκρυπτογραφήθηκαν τα μηνύματα του Ζεκερία Οζ στο ByLock

Παράλληλα, τα μηνύματα που έγραφε στην εφαρμογή ByLock το πιο σημαντικό όνομα του κινήματος Γκιουλέν, ο πρώην εισαγγελέας Ζεκέρια Οζ, αποκαλύφθηκαν, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, συνελήφθη κι εκείνος που αποκαλείται «σκοτεινός άνθρωπος» της οργάνωσης Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα του Ζεκέρια Οζ, ο οποίος ήταν ο εισαγγελέας που χρησιμοποιούσε ο Γκιουλέν για τις συλλήψεις, την περίοδο που έλεγχε την αστυνομία και τη δικαστική εξουσία. Ο Οζ, ο οποίος αποκαλούσε τον Φετουλάχ Γκιουλέν «Θείο», διέφυγε από την Τουρκία στην Γεωργία και από εκεί, μέσω του ByLock, καλούσε τους γκιουλενιστές να μην γυρίσουν την πλάτη τους στην οργάνωση και «να μην παραδοθούν σαν αρνιά».

Στις 21 Αυγούστου έγραφε: «Η πατρίδα είναι λίμνη αίματος. Το να σας ξεχάσουν είναι ωραίο, όλοι κοιτάζουν τη δουλειά τους. Η κοινή γνώμη που έχει μνήμη ψαριού σας ξέχασε». 

Στις 5 Φεβρουαρίου 2016 έγραφε: «Ο Αλλάχ αγαπά πολύ τον 'χότζα εφέντι'. Γι’ αυτό αναγνωρίζει ανωτερότητα και στον ίδιο και σε αυτούς που τον ακολουθούν». 

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή ByLock είχε δημιουργηθεί από τους γκιουλενιστές, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για να συνομιλούν μεταξύ τους και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 χιλιάδες άτομα. Στην Τουρκία, όσοι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή αυτή θεωρούνται ένοχοι και συλλαμβάνονται. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί χιλιάδες που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή αλλά απομένουν κι άλλες χιλιάδες που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Στο μεταξύ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι συνελήφθη ο σκοτεινός άνθρωπος της οργάνωσης Γκιουλέν, το όνομα του οποίου βρισκόταν παντού. Πρόκειται για τον Μπαϊράμ Οζμπέκ, πρώην διευθυντή της αστυνομικής ασφάλειας και μετέπειτα σεναριογράφο της τηλεοπτικής σειράς «Σκοτεινός νόμος» στο κανάλι του Γκιουλέν Σαμάνγιολου που έχει κλείσει. Η σειρά είχε δημιουργηθεί με εντολές του Γκιουλέν και είχαν γίνει συζητήσεις ότι, μέσω της σειράς αυτής, ο Γκιουλέν έδωσε μηνύματα για τις επιχειρήσεις που έκανε εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και για τα άτομα που είχε στοχοποιήσει. 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top