ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη ΠΓΔΜ! Απόπειρα δολοφονίας του απερχόμενου υπουργού Υγείας

Πανικός κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής

Απόπειρα δολοφονίας του απερχόμενου υπουργού Υγείας

Πανικός επικράτησε στα Σκόπια, όταν 60χρονος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον απερχόμενο υπουργό Υγείας της χώρας, Νίκολα Τοντόροφ κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο.

Ο υπουργός κατάφερε να αφοπλίσει ο ίδιος τον άνδρα με τη βοήθεια της φρουράς του, ο οποίος συνελήφθη.

Όπως έγινε γνωστό πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κρύβεται το δράμα μιας 15χρονης, η οποία επρόκειτο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό με χρήματα που έπρεπε να καταβάλει το υπουργείο Υγείας, όμως λόγω της γραφειοκρατίας καθυστέρησε η καταβολή των νοσηλίων και η μικρή το 2015 πέθανε πριν προλάβει να χειρουργηθεί.

Ο παππούς του κοριτσιού θεώρησε υπεύθυνο για το θάνατο της εγγονής του τον υπουργό και είχε ορκιστεί στον τάφο της ότι θα πάρει εκδίκηση.

Την Πέμπτη λοιπόν, την ώρα που ο Τοντόροφ προσερχόταν στο υπουργείο ο 60χρονος τον πλησίασε και επιχείρησε να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

Ο απερχόμενος υπουργός της ΠΓΔΜ αντιλήφθηκε την κίνηση, έπιασε το οπλισμένο χέρι του 60χρονου και η σφαίρα άλλαξε πορεία.

Ο νέος πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ καταδίκασε την απόπειρα, ωστόσο το συντηρητικό - εθνικιστικό VMRO του πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι ο Ν. Τοντόροφ είχε στοχοποιηθεί από καιρό από το κόμμα της κεντροαριστερής «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Μακεδονίας» (SDSM) του κ. Ζάεφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top