Ο Τραμπ «τελειώνει» με...τανκς τον Ερντογάν - Υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο STAR για τις εξελίξεις

Βαρύς οπλισμός στα χέρια των Κούρδων - Νέος πονοκέφαλος για τον σουλτάνο

Οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Κούρδους και αφήνουν τον Ερντογάν να... βράζει στο ζουμί του.Τυχαίο ή όχι, χθες Τετάρτη συνετρίβη στρατιωτικό τουρκικό ελικόπτερο πάνω από περιοχές των Κούρδων. Και οι 13 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων μίλησε αποκλειστικά στο STAR για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR, με σκυμμένο κεφάλι ο αρχηγός των Ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στo φέρετρo του υποστράτηγου Αϊντογάν, έμπιστου του Ερντογάν διοικητή στην περιοχή του Αϊδινίου, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προστασία του Τούρκου προέδρου στο πραξικόπημα του 2015, αλλά και των 12  στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στο ελικόπτερο που συνεντρίβη χθες Τετάρτη στην επαρχία Σιρνάκ.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Star, ο Ιμπραχέμ Μουσλέμ, διπλωματικός αντιπρόσωπος του Κουρδικού κόμματος της Ένωσης, το ελικόπτερο μπορεί να χτυπήθηκε από Κούρδους.

Πλέον οι Κούρδοι που εξοπλίζονται από τους Αμερικανούς, είναι έτοιμοι εκτός από το ισλαμικό κράτος  να  κατευθύνουν τα βλήματα τους και προς την Τουρκία.

Σε αυτό το κλίμα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό τον Ταγί  Ερντογάν προσπάθησε έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξει την στάση των Ηνωμένων πολιτειών.

Πάντως ο αμερικανός υπουργός Άμυνας που επιθεώρησε τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, δεν φάνηκε να ανησυχεί καθόλου από τις «βολές» του τούρκου προέδρου.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top