Οι τράπεζες κάνουν δύσκολη τη ζωή στη Μαρίν Λεπέν. Η άρνηση τους να δανείσουν το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» ενόψει των βουλευτικών εκλογών,  οδήγησε την Μαρίν Λεπέν να ανακοινώσει ότι ζητά να την δανείσουν οι ψηφοφόροι της.

Συγκεκριμένα η Λεπέν σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ανακοίνωσε την λειτουργία ιστοσελίδας, όπου καλεί τους ψηφοφόρους της να ενισχύσουν το κόμμα της.

«Εγκαινιάζω σήμερα μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Empruntpatriotique.fr για να ζητήσω από το σύνολο των ψηφοφόρων μας να μας δανείσουν χρήματα ώστε να χρηματοδοτήσουμε τις βουλευτικές εκλογές, καθώς καμία τράπεζα δεν επιθυμεί να μας δανείσει. Προσφεύγω στους Γάλλους που έχουν αποταμιεύσεις και επιθυμούν να κάνουν την δημοκρατία να λειτουργήσει δανείζοντας χρήματα στο Εθνικό Μέτωπο», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν.

Οι γαλλικές τράπεζες γίνονται ολοένα και πιο επιφυλακτικές σε ότι αφορά τον δανεισμό των κομμάτων. Ορισμένα κόμματα μάλιστα έχουν εγκαταλείψει αυτή την πρακτική.

Στην ιστοσελίδα με την ονομασία «Πατριωτικός Δανεισμός»,  το Εθνικό Μέτωπο εξηγεί πως το επιτόκιο του δανεισμού έχει οριστεί στο 3% για 12 μήνες. Όπως διευκρινίζεται είναι από τα χαμηλότερα της αγοράς. Όμως πέρα από το χαμηλό επιτόκιο τονίζεται και η «προσωπική αναγνώριση». Η Μαρίν Λεπέν για να ευχαριστήσει τους «επιφανείς σωτήρες» της, υπόσχεται ότι θα δειπνήσει μαζί τους!

Η «προσωπική αναγνώριση» εξαρτάται από το ποσό του δανείου. Πάντως κάθε ψηφοφόρος – δανειστής, όποιο κι αν είναι το ύψος της συμβολής του, θα λάβει μια ευχαριστήρια επιστολή με την χειρόγραφη υπογραφή της Μαρίν Λεπέν, καθώς και μια βεβαίωση που πιστοποιεί την αναγνώριση του Εθνικού Μετώπου.

Όσοι μπορέσουν να συνεισφέρουν περισσότερα από 15000 ευρώ, θα λαβουν πρόσκληση για μια «πολυτελή εκδήλωση» στην οποία θα παρευρεθεί και η Μαρίν Λεπέν. Οι πιο γαλαντόμοι θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν προσωπικά την ακροδεξιά πολιτικό σε ένα τετ-α-τετ, πριβέ δείπνο.  

*φωτο: Getty Images / Ideal Image

 

Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Tags: