Πάλι...τράβα σκανδάλη- Νέο πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα! Κλιμακώνεται η ένταση

Ο πύραυλος προσγειώθηκε στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας

Πάλι...τράβα σκανδάλι- Νέο πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορ

Το ‘πε και το ‘κανε η Βόρεια Κορέα κι εκτόξευσε τουλάχιστον έναν πύραυλο μικρής ακτίνας δράσης, σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν αμυντικοί κύκλοι στη Σεούλ.

Οι αμυντικοί αυτοί κύκλοι υπολογίζουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει ένα μεγάλο απόθεμα τέτοιου είδους πυραύλων, που είχαν αναπτυχθεί ήδη από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πρόκειται για πύραυλο τύπου Scud, που διένυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων σε περίπου 6 λεπτά.

Η εκτόξευση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων εκτοξεύσεων, που πηγαίνουν κόντρα στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ δεν αποκλείεται να εκτοξεύτηκαν παραπάνω από ένας πύραυλοι. Ο πύραυλος μικρής ακτίνας δράσης που εκτοξεύτηκε, έπεσε στη θάλασσα, ανατολικά στης χώρας.

Την εκτόξευση ακολούθησε η διαμαρτυρία της Ιαπωνίας, καθώς η προσγείωση του πυραύλου έγινε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας, στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα. «Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα είναι ιδιαίτερα προβληματική από την άποψη της ασφάλειας της κυκλοφορίας πλοίων και αεροπλάνων και αποτελεί σαφή παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ο Σούγκα στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι «η Ιαπωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί επ' ουδενί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας. Έχουμε προβεί σε έντονο διάβημα στη Βόρεια Κορέα και καταδικάζουμε τις πράξεις της με τους εντονότερους δυνατούς όρους».

Η Νότια Κορέα, από την πλευρά της, κρίνει ότι οι εκτοξεύσεις αυτές έχουν στόχο την άσκηση πίεσης στη Σεούλ για αλλαγή της πολιτικής της, ενώ η ένταση που ήδη υπάρχει στην Κορεατική Χερσόνησο κλιμακώνεται εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτής του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη κι ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top