VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο καμικάζι του Μάντσεστερ με ρόμπα μήνες πριν την επίθεση-Φόβοι πως έφτιαξε και ΔΕΥΤΕΡΗ βόμβα

Ζήτησε από την μητέρα του να τον συγχωρήσει 15 λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση- Πρώτη Ανάρτηση 26-05-2017 11:39

Ένα νέο video ντοκουμέντο που απεικονίζει τον μακελάρη του Μάντσεστερ είδε το φως της δημοσιότητας, απεικονίζοντας τον 22χρονο Σαλμάν Αμπέντι την ώρα που βγάζει τα σκουπίδια έξω από το διαμέρισμα του.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα, ο καμικάζι που σκότωσε 22 αθώες ψυχές, φορά μια ειδική μακριά καφέ ρόμπα –γνωστή και ως Djellaba- σύμβολο που φανερώνει ότι είναι άγαμος.

Το video τραβήχτηκε από έναν γείτονα του Αμπέντι, μόλις μερικούς μήνες πριν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα.

Άλλοι γείτονες του, ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα ο 22χρονος είχε περίεργη συμπεριφορά:

«Τραγουδούσε στα Αραβικά και έλεγε πως υπάρχει μόνο ένας θεός, και ο προφήτης Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος».

ΦΟΒΟΙ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΟΜΒΑ!

Την ίδια στιγμή, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν εναγωνίως απάντηση στο ερώτημα αν ο Αμπέντι είχε κατασκευάσει και δεύτερη βόμβα η οποία προοριζόταν για το Μάντσεστερ Αρένα. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι βρετανικές Αρχές «τρέμουν» στο ενδεχόμενο η δεύτερη βόμβα που κατασκεύασε να βρίσκεται πλέον στα χέρια άλλων Τζιχαντιστών που θα την χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν νέα επίθεση. Υπό τον φόβο νέου χτυπήματος, για πρώτη φορά θα περιπολούν ένοπλοι αστυνομικοί στα τρένα στη Βρετανία, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το star.gr.

TA 22 ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Στην επιδρομή που έκαναν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του Αμπέντι, ανακάλυψαν μια τεράστια ποσότητα χημικών εκρηκτικών ουσιών και άλλων συστατικών. Η ποσότητα των ευρημάτων είναι που δημιούργησε ανησυχία για την ύπαρξη και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού, που όμως δεν έχει βρεθεί έως τώρα. 

ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΟ

Το συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει η Αντιτρομοκρατική, είναι πως ο Αμπέντι είχε συνεργό που τον παρακολουθούσε καθόλη τη διάρκεια της αποστολής του στο φουαγιέ του στάδιο, ώστε να μην πάει τίποτα στραβά και χρειαστεί να παρέμβει. 

Δεν αποκλείουν μάλιστα  να είναι αυτός που κατασκεύασε τις βόμβες, και μετά την επίθεση να έφυγε αμέσως από τη χώρα, αεροπορικώς.

«ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ»

Εν τω μεταξύ όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει από το star.gr, o 22χρονος καμικάζι λίγη ώρα πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, τηλεφώνησε στον αδερφό του και ζήτησε να επικοινωνήσει με την μητέρα του που ζει στην Τρίπολη της Λιβύης, και είναι πυρηνική επιστήμονας.

Νεότερες πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν πως τα τελευταία λόγια που της είπε ήταν «συγχώρεσέ με».

Να σημειώσουμε, ότι η μητέρα του μακελάρη ήταν εκείνη που είχε αποκαλύψει στις αρχές τους φόβους της πως ίσως ο γιος της έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, και άρα μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Έχοντας σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Λιβύης, η Σαμία Ταμπάλ αποφοίτησε πρώτη από την τάξη της, ενώ φέρεται να είχε φιλικούς δεσμούς με τη γυναίκα του πρώην διοικητή της Αλ Κάιντα, Αμπού Ανάς αλ-Λίμπι, που κάποτε ήταν στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI, με τις αμερικανικές υπηρεσίες να δίνουν αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για το «κεφάλι» του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top