Ελεύθερη, χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, αφέθηκε η γυναίκα που είχε συλληφθεί στην περιοχή του Μπλάκλεϊ για την επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Μάντσεστερ με ανάρτησή της στο Twitter.

Για την επίθεση έχουν συλληφθεί άλλοι έξι άντρες, οι οποίοι ανακρίνονται.

20 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα.

Είκοσι από τους 59 τραυματίες της επίθεσης, εξάλλου, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, δράστης της βομβιστικής επίθεσης ήταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός με λιβυκή καταγωγή, ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρίνα.

Ερευνάται εάν ο βομβιστής του Μάντσεστερ, ήταν μέλος ευρύτερου δικτύου τρομοκρατών

Στο επίκεντρο των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονται οι επαφές που είχε ο Αμπέντι στο Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της κοινότητας από τη Λιβύη, που ζουν στην πόλη.

Οι αρχές της Βρετανίας πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της επίθεσης που πραγματοποίησε. Οι εικόνες από τον μηχανισμό της βόμβας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενισχύουν την άποψη ότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.

Είναι πιθανό, όπως φαίνεται ότι δεν έκανε την επίθεση μόνος του, δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ράντ.

Η αστυνομία στο Μάντσεστερ υποθέτει ότι ο κατασκευαστής της βόμβας, είναι ενδεχόμενο να παραμένει ελεύθερος, ενώ με την κινητοποίηση του στρατού εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας.