Οι ελπίδες έσβησαν για 22 οικογένειες, καθώς τα νεαρά θύματα του αδίστακτου μακελλάρη αναγνωρίστηκαν. Μέσα από τα συντρίμμια του Μάντσεστερ, αναδύθηκαν αληθινοί ήρωες, που έσωσαν τα παιδιά από το μένος του δράστη.

Τα νεανικά τους χαμόγελα βυθίστηκαν στο σκοτάδι, στο Μάντσεστερ, στις 10.35 το βράδυ της Δευτέρας. Τα θύματα του μακελλάρη ταυτοποιήθηκαν. Όλα. Η μητέρα της μόλις 15 ετών Ολίβια Κάμπελ την αποχαιρετά. Για πάντα.

«Αναπαύσου εν ειρήνη πολύτιμο πανέμορφο κορίτσι μου Ολίβια Κάμπελ, που σε πήραν πάρα πολύ μακριά τόσο σύντομα, πήγαινε να τραγουδήσεις με τους αγγέλους και συνέχισε να χαμογελάς. Η μαμά σε αγαπάει πάρα πολύ» γράφει στον λογαριασμό της στο Facebook.

Αβάσταχτος ο πόνος για τη μητέρα της Τζορτζίνα Κάλαντερ, 18 ετών. Κρατώντας ένα ενθύμιο της κόρης της σφιχτά, άφησε ροζ μπαλόνια να πετάξουν ψηλά στον ουρανό.

Μακριά η λίστα των θυμάτων. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα αστυνομικός. Νελ Τζοουνς, μαθήτρια 14 ετων, Μάρτιν Χετ, 29 ετών, Τζον Άτκινσον 26 ετών, Αντζέλικα και Μάρσιν Κλις, Λίσα Λις και Άλισον Χάου, μητέρες που περίμεναν τα παιδιά τους.

Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της Σάφι Ρόουζ Ρούσος, αφήνουν λουλούδια και κάρτες έξω από τους σχολείο τους. Ήταν το μικρότερο θύμα του μακελειού. Η μητέρα της, η οποία νοσηλεύεται στην εντατική, δεν γνωρίζει ότι έχασε το παιδί της.

Ο Έλληνας γιατρός, Γιάννης Δημοβέλης, περιγράφει στο Star τις εικόνες πολέμου που αντίκρυσε κατά τη μεταφορά των τραυματισμένων, αλλά και την αγωνία των δικών τους ανθρώπων.

«Πρόκειται για βόμβα η οποία έχει και θραύσματα μέσα, μεταλλικά αντικείμενα, βίδες, ώστε να επιφέρει το μέγιστο αριθμό απωλειών... Μιλάγαμε με ένα παιδί που ρώταγε για τον αδερφό του κι εμείς ξέραμε ότι δεν ζούσε».

Οι ήρωες του Μάντσεστερ

Άνθρωποι αψηφώντας το φόβο έσωσαν παιδιά από το θάνατο. Όπως η Κέλι Μπρούστερ, 32 ετών. Έκανε το κορμί της ασπίδα για να σώσει την ανιψιά της, 7 ετών από τα θάνατο. Έσβησε στο στάδιο του Μάντσεστερ, προστατεύοντάς τη.

Δυο άστεγοι, ο Κρις Πάρκερ και ο Στίβεν Τζόουνς, έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της τραγωδίας

Ο άγγελος του Μάντσεστερ, όπως χαρακτηρίζουν την Πόλα Ρόμπινσον, βοήθησε δεκάδες παιδιά, οδηγώντας τα σε τοπικό ξενοδοχείο.

Το βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας τήρησε ενός λεπτού σιγή, ενώ τα φώτα στα μνημεία του κόσμου έσβησαν για λίγο σε ένδειξη πένθους.

Tags: