Στη βρετανική πρεσβεία ο Μακρόν- Έγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων για τα θύματα του μακελειού

Μαζί του κι ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, τη θλίψη και τη φρίκη του για το αιματοκύλισμα που προκλήθηκε από τη φονική επίθεση στο Μάντσεστερ.

 

 

Η γαλλική προεδρία, χωρίς να ξεχνά το μακελειό στο Bataclan το 2015, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «με φρίκη και θλίψη ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έμαθε την είδηση της αιματηρής επίθεσης κατά την διάρκεια συναυλία στο Manchester Arena χθες το βράδυ/ Απευθύνει προς τον βρετανικό λαό όλη του την συμπάθεια και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος, με μία ιδιαίτερη σκέψη για τα θύματα και τις οικογένειές τους».

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, καταδίκασε με τη σειρά του την επίθεση, λέγοντας ότι «μπροστά σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, θέλω να εκφράσω προς τους πολίτες του Μάντσεστερ και τον βρετανικό λαό την αλληλεγγύη του γαλλικού λαού και την παντοτινή του φιλία».

Λίγο αργότερα, ο Μακρόν, μαζί με τον Φιλίπ, πήγε στη βρετανική πρεσβεία στο Παρίσι περπατώντας, κι έγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων για τα θύματα του μακελειού.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top