ΦΡΙΚΗ! Αγνοούνται μέχρι και 6χρονα παιδιά μετά από την επίθεση στο Μάντσεστερ

Γονείς σε απόγνωση αναζητούν τα παιδιά τους στα social media

 Αγνοούνται μέχρι και 6χρονα παιδιά μετά από την επίθεση

Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάτσεστερ Αρένα, κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, οι περισσότεροι μικρά παιδιά ακόμα και 6 ετών.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι έχουν στραφεί πλέον στα social media σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μάθουν τις έχει συμβεί στα παιδιά τους, ελπίζοντας ότι είναι καλά και βρίσκονται σε ασφαλές μέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 50 παιδιά που είχαν πάει στη συναυλία χωρίς συνοδούς μεταφέρθηκαν σε κοντινό ξενοδοχείο.

Στο Twitter έχει δημιουργηθεί το hashtag #ManchesterMissing  και σε αυτό ανεβαίνουν φωτογραφίες αγνοουμένων παιδιών που τα αναζητούν οι γονείς τους.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έχει δημιουργήσει τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 0161 856 9400 στο οποίο μπορούν να καλούν όσοι αναζητούν τους ανθρώπους τους, ή έχουν πληροφορίες για αγνοουμένους.

Επίσης και το Facebook έχει δημιουργήσει μια σελίδα ασφαλείας, ώστε όσοι βρίσκονταν στο Μάντσεστερ Αρένα να μπορούν να ενημερώσουν ότι είναι ασφαλείς.

Μια γυναίκα με το όνομα Πόλα Ρόμπισνον δήλωσε στη Daily Mail  ότι φρόντιζε πολλά παιδιά στο γειτονικό ξενοδοχείο και καλούσε τους ανήσυχους γονείς να έρθουν σε επαφή μαζί της.

«Παρακαλώ αναδημοσιεύστε ώστε οι γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στο Μάντσεστερ Αρένα να μάθουν ότι πήγαμε τα παιδιά τους στο Holiday Inn. Θα τα φροντίσουμε και θα είναι ασφαλή», έγραψε.

Μία ακόμα γυναίκα αναζητούσε την μόλις έξι ετών ανιψιά της και τη συνοδό της που δεν έδωσαν σημεία ζωής μετά από την τρομοκρατική επίθεση.

Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι που αναζητούνται ακόμα, ενώ κάτοικοι του Μάντσεστερ προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν κάποιους από τους θαμώνες της συναυλίας στα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #RoomForManchester.

Γονείς έσπευσαν έξω από το στάδιο αμέσως μετά την έκρηξη και έντρομοι αναζητούσαν τα παιδιά τους.

«Η γυναίκα μου και οι κόρες μου ήταν μέσα. Τραυματίστηκαν από θραύσματα της βόμβας αλλά είναι καλά. Τους μίλησα στο τηλέφωνο. Όλοι οι νεκροί είναι έξω από το στάδιο και οι αρχές περιμένουν τα ασθενοφόρα για να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία. Η σύζυγός μου και οι κόρες μου είναι καλά, αλλά τις έχουν χωρίσει», δήλωσε ο 41χρονος Άντριου Σίνιορ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το στάδιο και πτώματα μεταφέρονταν έξω, με το χώρο να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Οι σταθμοί του τρένου και του μετρό έκλεισαν και όλα τα δρομολόγια ματαιώθηκαν. Μάλιστα η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους των γύρω σπιτιών να μην βγουν από τα σπίτια τους για να διευκολύνουν τις έρευνες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top