Συμφωνία-μαμούθ του Τραμπ με τη Σαουδική Αραβία για πώληση όπλων ύψους 350 δισ. δολαρίων! ΔΕΝ έβαλε μαντίλα η Μελάνια και τους τρέλανε

Αλλάζουν τα δεδομένα στις δύο χώρες

Εν μέσω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε  μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του τη Σαουδική Αραβία, στον πρώτο σταθμό του πρώτου του ταξιδιού στο εξωτερικό.

Το Air Force One προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χαλίντ του Ριάντ, όπου είχε στρωθεί κόκκινο χαλί προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star.

Ο βασιλιάς Σαλμάν καλωσόρισε με θερμή χειραψία τον Ντόναλντ και την χωρίς μαντίλα, αλλά απίστευτα κομψή παρά το αυστηρό της ντύσιμο Μελάνια Τραμπ, μόλις κατέβηκαν από το αεροπλάνο.

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών φορούσε ένα μαύρο σύνολο --φαρδύ παντελόνι και μακρυμάνικο πουκάμισο-- με μια φαρδιά χρυσή ζώνη. Τα μαλλιά της ανέμιζαν, αγνοώντας τους περιορισμούς που ισχύουν για την εμφάνιση των γυναικών στη Σαουδική Αραβία. Αναχωρώντας από το Λευκό Οίκο για το ταξίδι η Πρώτη Κυρία είχε επιλέξει ένα πιο τολμηρό ντύσιμο: μια δερμάτινη κόκκινη εφαρμοστή φούστα και μια λευκή μπλούζα. 

Ο 81 ετών σαουδάραβας μονάρχης, κρατώντας μπαστούνι, συνόδευσε το προεδρικό ζεύγος στο σαλόνι του αεροδρομίου, όπου κάθισε ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγο του.

Η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, είναι επίσης στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον αμερικανό πρόεδρο. Οι δυο τους έφτασαν με τη συνοδεία τους στο ξενοδοχείο του Ριάντ χωριστά από το Προεδρικό ζεύγος.  

Με το ταξίδι αυτό ο Τραμπ ελπίζει να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του. Στην Ουάσιγκτον όμως μιλάνε ακόμη και για πιθανότητα να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του αμερικανού Προέδρου. Ήδη έχει οριστεί ειδικός ανακριτής για την υπόθεση των σχέσεων ή μη, του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΟΙ….  ΚΟΜΨΕΣ -ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΙΛΑ- ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΙΑ 

Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το Σάββατο εξοπλιστικές συμφωνίες ύψους 110 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στο Ριάντ.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον θα υπογράψει το σχετικό μνημόνιο προθέσεων.

«Το πακέτο αυτό επιδεικνύει, με το σαφέστερο δυνατό τρόπο, τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συνεργασία τους με τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους μας στον Κόλπο, ενώ παράλληλα επεκτείνει τις ευκαιρίες για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην περιοχή», ανάφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι Ουάσινγκτον και Ριάντ υπέγραψαν συνολικά συμφωνίες ύψους άνω των 380 δισ. δολαρίων κατά την επίσκεψης του Τραμπ.

Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA έκανε λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές.

Ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι αμυντικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν «την κακή ιρανική επιρροή». Απευθυνόμενος δε στον επανεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ζήτησε τη διάλυση του ιρανικού «τρομοκρατικού δικτύου» και τον τερματισμό των ιρανικών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.

Το ταξίδι του Τραμπ στο εξωτερικό θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και θα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, το Βατικανό και τη Σικελία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top