Ελεύθερος ο Ασάνζ των Wikileaks! Η Σουηδία σταμάτησε τις έρευνες για βιασμό που είχαν ξεκινήσει εναντίον του

Από το 2012 είναι έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο

Ελεύθερος ο Ασάνζ των Wikileaks

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι σταματά τις έρευνες για τις κατηγορίες βιασμού εναντίον του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

0 45χρονος Αυστραλός ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο εδώ και πέντε χρόνια και του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες αυτές, οι οποίες θα οδηγούσαν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου θα δικαζόταν για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.

Σήμερα ήταν η τελευταία διορία για την Εισαγγελία της Στοκχόλμης, ώστε να ανακοινώσει αν θα ανανεώσει ή όχι το ένταλμα σύλληψης του Ασάνζ.

Μάλιστα τον περασμένο μήνα ο Σουηδός δικηγόρος του Ασάνζ είχε καταθέσει νέο αίτημα, απαιτώντας να αρθεί το ένταλμα σύλληψης μετά από τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Τζεφ Σεσιονς ότι η σύλληψη του πελάτη του είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τραμπ.

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αναλάβουν δράση εναντίον του Ασάνζ και γι’ αυτό ζητούμε να άρετε το ένταλμα, ώστε να μπορέσει ο πελάτης μου να πάει στο Εκουαδόρ και να ζήσει ελεύθερος, απολαμβάνοντας το πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο δικηγόρος.

Οι κατηγορίες περί βιασμού εναντίον του Ασάνζ χρονολογούνται από το 2010, μετά από μήνυση που του έκανε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι τον γνώρισε σε συνέδριο των Wikileaks.

Η γυναίκα τον κατηγορεί ότι έκανε σεξ μαζί της, καθώς εκείνη κοιμόταν χωρίς να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό, παρά το γεγονός ότι εκείνη του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνουν έρωτα χωρίς προφυλάξεις.

Ο Ασάνζ πάλι αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με τη θέληση και των δύο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top