Δεν χωρά ο ανθρώπινους νους τη βαρβαρότητα και την ανευθυνότητα δύο γονιών από Βέλγιο, που οδήγησαν στο θάνατο το μόλις επτά μηνών βρέφος τους. Ο μικρός Λούκας, πέθανε από ασιτία.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Beveren του Βελγίου το 2014 όταν το βρέφος έφτασε να ζυγίζει 4 κιλά.

Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση και η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας σοκ.

Στους γονείς του μωρού απαγγέλλονται κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια που κόστισε τη ζωή του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, το μωρό ακολουθούσε ειδικό διατροφικό πρόγραμμα που απέκλειε την γλουτένη.

Συγκεκριμένα, τρεφόταν με γάλα βρώμης, γάλα ρυζιού, γάλα από σιμιγδάλι, γάλα από κινόα και οι γονείς του εμμονικά επέμεναν σε μια διατροφή που εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξή του και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Το μωρό μέσα σε λίγους μήνες ζύγιζε λίγο παραπάνω από 4 κιλά.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, το μωρό είχε εμφανίσει συμπτώματα αφυδάτωσης και το στομάχι του ήταν εντελώς άδειο.

Ο πατέρας του μικρού Λούκας, ο Peter S. ανέφερε «Δεν τον πήγαμε ποτέ σε γιατρό γιατί ποτέ δεν παρατηρήσαμε κάτι περίεργο»!

Η μητέρα του μικρού, Sandrina V., είπε με δάκρυα στα μάτια «Μερικές φορές έπαιρνε βάρος και άλλες πάλι έχανε. Πότε δεν θέλαμε να πεθάνει ο γιος μας».

Δημόσιος κατήγορος αναφέρει ότι οι γονείς είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον θάνατο του παιδιού αφού από μόνοι τους και χωρίς υπόδειξη γιατρού διέγνωσαν ότι το παιδί τους είχε δυσανεξία στη γλουτένη και ήταν αλλεργικό στη λακτόζη.

Πηγή: Independent
Tags: