Μαύρα σύννεφα ΞΑΝΑ στο Κυπριακό – Δείτε τι είπε ο Τσαβούσογλου

Πως σχολίασε την συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Κυπριακό διαπραγματεύσεις

«Περίεργες και παράλογες», ιδέες χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη τις οποίες υπέβαλε χθες Τετάρτη στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για λαϊκισμό λόγω εκλογών. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε τις δηλώσεις στο NTV αναφέροντας ότι στο θέμα των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, μίλησε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μια μέρα πριν από τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. 

«Είπαν ότι συμφώνησαν στο θέμα του οδικού χάρτη που θα ακολουθηθεί. Η κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου είναι το πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων. Υπάρχουν έξι κεφάλαια. Τα δύο είναι για την ασφάλεια και το ένα για το εδαφικό. Αυτά θα αξιολογηθούν στην τελευταία πενταμερή διάσκεψη. Υπάρχουν και άλλα ανοιχτά θέματα στα άλλα 4 θέματα και αυτά θα συζητηθούν και θα κλείσουν. Στη χθεσινή συνάντηση όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά ήρθε με περίεργες προτάσεις δεν καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα. Δεν θέλει καν να συζητήσει (σσ η ελληνοκυπριακή πλευρά) τα ανοιχτά θέματα στα τέσσερα κεφάλαια. Τί θέλει; Να ολοκληρώσουμε τη διάσκεψη και να επιλύσουμε τα θέματα των εγγυήσεων και του εδαφικού. Από την πρώτη μέρα το χέρι του κυρίου θα χαλαρώσει και θα κάνουν μια καλοσύνη στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και της διακυβέρνησης. Ασφαλώς αυτές τις παράλογες ιδέες η Τουρκοκυπριακή πλευρά τις απέρριψε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά πάει κατευθείαν προς εκλογές. Ο λαϊκισμός βγαίνει μπροστά. Και να θέλει λύση ο Αναστασιάδης, έρχεται με τέτοιες περίεργες προτάσεις. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές σε κάποιο σημείο μπήκε ο λαϊκισμός. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε πάλι να επιβραδύνει», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 
 
Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top