Πρόεδρος η Ιβάνκα σε συζήτηση στον Λευκό Οίκο- Όλο και περισσότερα καθήκοντα για την Πρώτη Κόρη

Μαζί της και ο επικεφαλής της κυβερνητικής πλειοψηφίας Κέβιν Μακάρθι

Δώσε θάρρος λέει ο λαός… Το ρητό αυτό δεν το γνωρίζουν –όπως φαίνεται- στον Λευκό Οίκο, καθώς η Πρώτη Κόρη, Ιβάνκα Τραμπ, αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες. Συγκεκριμένα, οργάνωσε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στον Λευκό Οίκο, σχετική με το εμπόριο λευκής σαρκός, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Κογκρέσου. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε σε εκδήλωση για τους απόφοιτους της Αμερικανικής Ακαδημίας Ακτοφυλακής.

Στη συζήτηση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο Δημοκρατικών όσο και Ρεπουμπλικάνων, ο επικεφαλής της κυβερνητικής πλειοψηφίας Κέβιν Μακάρθι. Αυτό είναι ένα σημάδι, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, ότι η Ιβάνκα αναπτύσσει ταχύτατα και στρατηγικά τον ρόλο της στην κυβέρνηση του πατέρα της.

Η Πρώτη Κόρη μίλησε για 2 λεπτά για τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση του Τραμπ να καταπολεμήσει την εμπορία ανθρώπων τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ, όπως αναφέρει η ενημέρωση του Λευκού Οίκου, τόνισε ότι θα παρουσιαστεί νομοθεσία για την καταπολέμηση της εμπορίας λευκής σαρκός και για την προστασία των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή της στο CBS τον περασμένο Νοέμβρη, η Ιβάνκα είχε δηλώσει ότι δεν θα έχει επίσημο ρόλο στον Λευκό Οίκο. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το δικό της προσωπικό πάθος την οδηγεί στο να παλέψει για κάποια φλέγοντα ζητήματα. Όμως, ήδη από τον Γενάρη, η Πρώτη Κόρη άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερα καθήκοντα και να παίζει ενεργό ρόλο σε συζητήσεις και συναντήσεις του πατέρα της, ενώ απέκτησε και δικό της γραφείο στον Λευκό Οίκο.

Τελικά, η Ιβάνκα ανακοίνωσε ότι θα εργάζεται ως μη αμειβόμενος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο και ότι θα ακολουθεί τους ίδιους κανόνες δεοντολογίας με τους υπόλοιπους ομοσπονδιακούς και κυβερνητικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top