Η νέα υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας είναι ΜΑΥΡΗ ΓΑΖΕΛΑ- Ολυμπιονίκης ξιφασκίας και ΚΟΥΚΛΑ

Ο λόγος για τη 45χρονη Λορά Φλεσέλ

Η νέα υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας είναι ΜΑΥΡΗ ΓΑΖΕΛΑ-

H νεότερη γυναίκα-μέλος της νέας κυβέρνησης του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, είναι η 45χρονη Λορά Φλεσέλ, πρώην Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία.

Η Φλεσέλ γεννήθηκε στη Γουαδελούπη, ασχολήθηκε με την ξιφασκία από 6 ετών και είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες που αγωνίστηκαν και κέρδισαν ολυμπιακά μετάλλια για τη Γαλλία. Μάλιστα, από τα 5 ολυμπιακά της μετάλλια, το ένα το κέρδισε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Είχε, βέβαια, και τις δυσκολίες της στην αθλητική της καριέρα. Το 2002, μόλις 2 μέρες πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. Δήλωσε αθώα και τόνισε ότι είχε πέσει θύμα ενός προσωρινού κινησιοθεραπευτή και της φαρμακευτικής του αγωγής.

Το 2012, όμως, η Φλεσέλ ήταν η σημαιοφόρος της γαλλικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ σήμερα είναι η νέα υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας.

Τα γαλλικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «έκπληξη» του Μακρόν την επιλογή να είναι η Φλεσέλ η νέα υπουργός Αθλητισμού, καθώς η ίδια μέχρι τώρα δεν είχε καμία επαφή με την πολιτική και, όπως γράφει η Le Parisien, «έχει αγγίξει την πολιτική μόνο με την άκρη του ξίφους της».

Η τηλεόραση και η ΜΚΟ

Η Φλεσέλ εμφανίστηκε το 2015 στο γαλλικό «Dancing with the stars», ενώ έπαιξε και σε ένα από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Λατρεμένοι μου γείτονες» («Nos chers voisins» στα γαλλικά) στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η επαφή της πρωταθλήτριας με τη μικρή οθόνη δεν σταματά εδώ. Το καλοκαίρι του 2016, η Φλεσέλ ήταν σχολιάστρια στο κανάλι Canal +, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Επιπλέον, στις αρχές του Απρίλη ανέλαβε να παρουσιάσει μια σειρά ντοκιμαντέρ για το δίκτυο Numéro 23.

Επιπλέον, η Ολυμπιονίκης είναι ενεργό μέλος, εδώ και 7 χρόνια, της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης οργάνωση «Handicap International» και του CESE, του οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού συμβουλίου.

Τέλος, συνυπέγραψε με 60 αθλητές, νυν και πρώην, στις 3 Μαΐου, λίγο πριν τον β’ γύρο των προεδρικών γαλλικών εκλογών, δηλαδή, ένα κείμενο στήριξης στον Μακρόν και καταψήφισης της Λεπέν.

Προσωπική ζωή

Η Λορά Φλεσέλ είναι παντρεμένη από το 1996 με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Escrime, Ντενί Κολοβίκ. Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη το 2001. Γνωρίστηκαν το 1994, όταν ο Ντενί πήγε να της πάρει συνέντευξη. Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και δεν άργησαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.

Ο σύζυγος της νέας υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας έχει δηλώσει για τη γυναίκα του ότι «είμαι ικανοποιημένος από τον ρόλο μου να είμαι ένας άνδρας στη σκιά της συζύγου μου».


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top