Ερντογάν σε Τραμπ: Αν μας επιτεθούν οι Κούρδοι θα απαντήσουμε και δεν θα ρωτήσουμε κανέναν

Παράλληλα του διεμήνυσε πως διαφωνεί με την αμερικανική προσέγγιση στο θέμα της Ράκκα-Πρώτη ανάρτηση: 18-05-2017 12:05

«Είπαμε καθαρά στον Αμερικανό Πρόεδρο πως αν η Τουρκία δεχτεί επίθεση από το YPG (Κούρδους Συρίας) τότε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν θα εφαρμόσουμε τους κανόνες εμπλοκής», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους από την πρεσβεία της χώρας του στην Ουάσινγκτον. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος όπως ο ίδιος είπε ανέφερε ακόμη στον Ντόναλντ Τραμπ πως δεν υιοθετούν την αμερικανική προσέγγιση στο θέμα της Ράκκα και οπωσδήποτε δεν μπορούν να είναι δίπλα τους.

«Δεν βρίσκουμε υγιή τη συνεργασία σας με την τρομοκρατική οργάνωση στην Ράκκα», είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ο Ταγίπ Ερντογάν όπως ο ίδιος δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους. Πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν εκτιμά πως τελικά οι ΗΠΑ θα κτυπήσουν την πόρτα της Τουρκίας στο θέμα της Ράκκα. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε επίσης τουρκικά μέσα ενημέρωσης που σχολίασαν ότι η συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο κράτησε λίγο, προσθέτοντας ότι στον Λευκό Οίκο παρέμεινε για 2 ώρες και 45 λεπτά.

«Είδαμε ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια δυσάρεστη κατάσταση. Μετά θυμώνουν όταν αντιδρούμε για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Εσύ να είσαι ειλικρινής και πάρε μου τη ψυχή αλλά αν δεν είσαι ειλικρινής να με συγχωρέσεις. Τότε θα υπάρχει πάντοτε αντίδραση. Εμείς δεν είμαστε ο κοινοτάρχης της γειτονιάς. Είμαστε ο Πρόεδρος της Τουρκίας», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι προσκάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του στην Τουρκία και πως εκείνος απάντησε πως θα ήταν χαρά του να το κάνει ωστόσο ημερομηνίες δεν ορίστηκαν, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Γνωρίζετε ότι πρώτα θα πάει στην Σαουδική Αραβία, το Βατικανό, το Ισραήλ», είπε. 

Πάντως για τον Ντόναλντ Τραμπ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έχει άλλο αέρα, διαφορετικό από τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον χαρκακτήρισε πρακτικό, αποφασιστικό, άνθρωπο που δεν διστάζει να πει την άποψή του και σαφή.

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top