Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μίλησε η Τερέζα Μέι, προκειμένου να στείλει το μήνυμα σε όσους υποφέρουν από την ίδια πάθηση, να μην το βάζουν κάτω και να μην αφήνουν τίποτα να εμποδίσει την ζωή τους.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, αποκάλυψε πως κάνει πέντε ενέσεις την ημέρα κατευθείαν στο στομάχι, καθώς έχει διαγνωστεί με διαβήτη Τύπου 1.

Μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημα της υγείας της κατά την διάρκεια διαδικτυακής της συνέντευξης (κάτι το οποίο είχε κάνει και κατά το παραλεθόν), η Μέι εξήγησε πως από το 2012 που έμαθε ότι έχει διαβήτη Τύπου 1, κάνει τις ενέσεις κατευθείαν στο στομάχι.

«Πάσχω από διαβήτη τύπου ένα. Αυτό σημαίνει ότι όποτε τρώω, πρέπει να κάνω ένεση ινσουλίνης, και αυτό κάνω», απάντησε σε κάποιον που την ρώτησε λεπτομέρειες.

«Κάνω ενέσεις 4 ή 5 φορές την ημέρα. Απλώς συνηθίζεις, μπαίνεις σε ρουτίνα. Εξαρτάσαι από αυτή την ινσουλίνη και χτίζεις αυτή τη ρουτίνα στην καθημερινή σου ζωή. Το κρίσιμο για 'μένα είναι το ότι το να είσαι διαβητικός δεν σε σταματάει από τίποτα στη ζωή σου», συνέχισε.