ΑΥΤΟΣ είναι ο 22χρονος που έσωσε τον κόσμο από την κυβερνοεπίθεση

Ο ίδιος προειδοποιεί πως «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα»

ΑΥΤΟΣ είναι ο 22χρονος που έσωσε τον κόσμο

Το φως της δημοσιότητας είδε η φωτογραφία του 22χρονου τεχνικού υπολογιστών, ο οποίος όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr σταμάτησε… κατά λάθος την κυβερνοεπίθεση «WannaCry», σώζοντας τον κόσμο με μόλις…10 δολάρια.

Ο νεαρός που εκτός από την αγάπη του για τους υπολογιστές είναι και δεινός σέρφερ, έγινε ήρωας κατά λάθος, καταφέρνοντας να καταχωρήσει ένα domain name το οποίο βρισκόταν κρυμμένο μέσα στον κώδικα του κακόβουλου λογισμικού που έπληξε 150 χώρες, αφήνοντας πίσω του 200.000 «θύματα».

Ποιος είναι όμως ο 22χρονος «σωτήρας»;

Ονομάζεται Μάρκους Χάτσινς, και ζει σε μια παραθαλάσσια πόλη στο βόρειο Ντέβον. Είναι γνωστός ως «Malware Tech» και όπως αναφέρει η «Telegraph», η μητέρα του και ο πατέρας του εργάζονται στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής βιομηχανίας ενώ έχει έναν μικρότερο αδελφό

«Πιο πολύ ασχολούμαι με τεχνολογικά θέματα, ωστόσο, ασχολούμαι με το σερφ και ταξιδεύω. Συνήθως ταξιδεύω σε μέρη για δουλειά και κάποιες μέρες απολαμβάνω τη θάλασσα», λέει και συνεχίζει:

«Εργάζομαι όσο θέλω να εργάζομαι. Είμαι φαν της πίτσα επειδή με ένα τηλέφωνο είναι σπίτι σου. Σε περίπτωση που μαγειρέψω, σπαταλάω μόνο 20 λεπτά», αναφέρει ο Μάρκους.

Μιλώντας στην «Daily Mail», ο 22χρονος δεν έκρυψε πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα, τονίζοντας πως:

«Υπάρχει μια πιθανότητα να μην μπορούμε να αποτρέψουμε το επόμενο χτύπημα».

Αν και ο 22χρονος έχει ανταμειφθεί από τους προϊστάμενους του για την γενναία του προσπάθεια, ο ίδιος φοβάται πως μετά τα παραπάνω θα νιώσει… στο πετσί του την εκδίκηση των χάκερς.

Τέλος, ο Μάρκους αποκάλυψε πως πλέον συνεργάζεται ήδη με ειδική κυβερνητική ομάδα για να αποτρέψει δεύτερο ιό.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top