«Ελπίδες» για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σαν τζαμί σε τουρκικές εφημερίδες λόγω… σίριαλ

Απίθανη σκηνή με τον Αμπτουλαχμίντ που εμπόδισε χριστιανούς να ανεβάσουν σταυρό!

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Αμπτουλαχμίντ για τη ζωή του τελευταίου σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην κρατική τηλεόραση ΤRΤ1  έδωσε ελπίδες και πάλι για το…  άνοιγμα της Αγίας Σοφίας,  υποστηρίζουν ισλαμικές εφημερίδες της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star  στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου.  Κι αυτό,  ενώ νωπές είναι οι εντυπώσεις από την προσευχή που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα στην Αγία Σοφία χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι.           

Στο σίριαλ πάντως, η σκηνή που μια ομάδα χριστιανών πήγαν να ανεβάσουν σταυρό στην Αγία Σοφία και τότε εμφανίστηκε μπροστά τους ο Αμπτουλαχμίντ εμποδίζοντάς τους,  ήταν αυτή που σημάδεψε το  συγκεκριμένο επεισόδιο!

Οι ισλαμικές εφημερίδες σχολιάζουν πως ο τουρκικός λαός πιστεύει πως ο και ο Ερντογάν,  ο οποίος ταυτίζεται με τον Αμπντουλαχμίντ,  έχει την ίδια στάση και επικαλούνται τις φήμες ότι σύντομα θα ανοίξει την Αγία Σοφία.  

Δείτε το απόσπασμα από το επεισόδιο της σειράς “Αμπτουλαχμίντ” χθες βράδυ, όπου στην αρχή εμφανίζεται «Χριστιανός» να υποστηρίζει:   «Δεν είναι δυο κομμάτια ξύλου, δεν είναι ούτε ο σταυρός που έχει σταυρωθεί ο Χριστός μας, αυτά τα δύο κομμάτια ξύλου όταν συναντηθούν είναι ένα όπλο που θα ξυπνήσει τους Χριστιανούς, είναι μια βόμβα και θα εκραγεί». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top