ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Αστυνομικοί στη Βενεζουέλα ρίχνουν εξ επαφής καπνογόνο σε διαδηλωτή

Εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο

Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Βενεζουέλα με τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο να είναι καθημερινές και τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά.

Κάμερα αυτόπτη μάρτυρα κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικοί εκτοξεύουν εξ επαφής ένα καπνογόνο πάνω σε διαδηλωτή, ο οποίος λίγο αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον 27χρονο Μιγκέλ Καστίγιο, ο οποίος έπαιρνε μέρος εναντίον του Μαδούρο στην επαρχία Λας Μερσέντες του Καράκας.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο νεαρός διαδηλωτής να είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Ξαφνικά εκείνοι εκτοξεύουν το καπνογόνο εναντίον του και φεύγουν. Ο νεαρός φαίνεται να περπατά, τρεκλίζοντας, κρατώντας το στήθος του και ξαφνικά σωριάζεται στο δρόμο.

Ένας άντρας τρέχει να τον βοηθήσει και τον σέρνει για να τον απομακρύνει από το σημείο.

Λίγο αργότερα ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε, με τους γιατρούς να λένε ότι είχε διαμπερές τραύμα στα πλευρά.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα, Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι κατηγόρησε τον Μαδούρο για το θάνατο του 27χρονου, ενώ ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Βενεζουέλας, Φερνάντο Αριστεγκιέτα έγραψε στο Facebook:

«Ο φίλος μου Μιγκέλ Καστίγιο δολοφονήθηκε. Οι φονιάδες του δε θα ζήσουν αρκετά για να πληρώσουν γι’ αυτό που του έκαναν. Τι πόνος… Αναπαύσου εν ειρήνη Μιγκέλ».

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα που έχουν ξεσπάσει από τις αρχές Απριλίου, ενώ έχουν συλληφθεί περίπου 1.300 διαδηλωτές.

Η αντιπολίτευση έχει καλέσει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να πιέσουν τον Μαδούρο να ακολουθεί μια δημοκρατική ατζέντα, ενώ ο ηγέτης της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Χ. Μπόρχες πήγε στο Περού για να ζητήσει στήριξη από βουλευτές της χώρας.

Μάλιστα θα ταξιδέψει και στη Βραζιλία την επόμενη εβδομάδα για να συγκαλέσει σύνοδο κορυφής με αντιπροσώπους κοινοβουλίων από όλη της Λατινική Αμερική, ώστε να πιέσουν όπως είπε για μια… «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top