Εκπλήξεις θα έχει το έκτακτο εκλογικό συνέδριο του ΑΚΡ (Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης),στο οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα εκλεγεί και πάλι πρόεδρος. Σχεδιάζεται η μεταφορά μελών του κόμματος στην Άγκυρα με 1500 λεωφορεία, ενώ θα στηθεί μια πλατφόρμα από την οποία θα δοθούν μηνύματα σε 100-150 χιλιάδες άτομα που θα βρίσκονται εντός και εκτός του χώρου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την είσοδο του Ερντογάν στο συνέδριο θα τον αντικρύσουν νέοι που θα εκπροσωπούν τους 81 νομούς της Τουρκίας και στο βήμα θα ανέβει με τη συνοδεία εφτά παιδιών με παραδοσιακές στολές από εφτά διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί το μήνυμα ότι βρίσκεται μαζί με την Τουρκία με όλα της τα χρώματα.

Στο συνέδριο θα ακούγεται το πιο πετυχημένο τραγούδι του ΑΚΡ που λέει «το καλοκαίρι μας είναι ένα, ο χειμώνας μας είναι ένας, είμαστε αέρας του ίδιου βουνού εμείς» και έχει ρεφρέν «άντε για άλλη μια φορά, άντε για άλλη μια φορά», παραπέμποντας στην επιστροφή του Ταγίπ Ερντογάν.

Αναμένεται επίσης να κληθούν οικογένειες των μαρτύρων του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. 

Οι εκτιμήσεις λένε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να κάνει μια ομιλία σαν ‘μανιφέστο’ δίνοντας το μήνυμα ότι η Τουρκία περνάει σε μια περίοδο ομαλοποίησης.

 Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου