«Η μάνα του Κεμάλ Ατατούρκ δούλευε σε οίκο ανοχής» -ΣΑΛΟΣ στην Τουρκία

Παρενέβη εισαγγελέας για δηλώσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στην κυβέρνηση

«Η μάνα του Κεμάλ Ατατούρκ δούλευε σε οίκο ανοχής» -ΣΑΛΟΣ στην Τουρκία

Αυξάνονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την προσβολή εναντίον του Τούρκου στρατιωτικού και πολιτικού, Κεμάλ Ατατούρκ από ιστορικούς ισλαμιστές.

O εισαγγελέας Μπακίρκιοϊ ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία για προσβολή της μνήμης του Ατατούρκ εναντίον του συγγραφέα Σουλεϊμάν Γεσίλγιουρτ και του Χασάν Ακάρ της θρησκευτικής κοινότητας ΝΟΥΡ, ενώ δόθηκε και εντολή για σύλληψή τους.

Στις 6 Μαΐου σε εκπομπή στο κανάλι TVNET ο Σουλεϊμάν Γεσίλγιουρτ είπε για την πνευματική κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν «Πρώτη Κυρία στο Προεδρικό χωρίς στεφάνι», προκαλώντας αντιδράσεις. Στη συνέχεια ο Χασάν Ακάρ της θρησκευτικής κοινότητας Νουρ, ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το οποίο, η μητέρα του Ατατούρκ εργαζόταν σε οίκο ανοχής.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι καταδικάζει αυτές τις δηλώσεις, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει και θα γίνει ό,τι απαιτεί η νομοθεσία. 

Ο Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ είπε πως καταδικάζουν τις προσβολές που έγιναν σε σχέση με την μάνα και την πνευματική κόρη του Ατατούρκ, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να σέβονται όλους, αλλά ο σεβασμός στον πρώτο πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας είναι απαραίτητη. 

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε πως δεν μπορεί να πει ποτέ για εκείνους που έκαναν κάτι τέτοιο πως είναι άνθρωποι. «Αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Ακόμη και η λέξη προδότες είναι λίγο γι’ αυτούς», ανέφερε.

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top