Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Τραμπ - Λαβρόφ στον Λευκό Οίκο

Αποθέωσε την αμερικανική κυβέρνηση ο Ρώσος υπουργός!

Λάβροφ Τραμπ

Συνάντηση 40 λεπτών στον Λευκό Οίκο είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σεργκέι Λαβρόφ, την Τετάρτη, σε μια στιγμή που οι σχέσεις Αμερικής -Ρωσίας είναι τεταμένες. 

Ο Αμερικανός προέδρος και ο ρώσος υπουργός εξωτερικών κουβέντιασαν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, στη σκιά της ....διπλωματικής έντασης ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις για τη Συρία και την Ουκρανία, αλλά και του σκανδάλου της αιφνιδιαστικής απόλυσης του διευθυντή του FBI, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ανεξάρτητες έρευνες για ενδεχόμενες επαφές στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος και μετά το τέλος των συνομιλιών δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ότι πρέπει «να θέσουμε τέλος στην τρομερή αιματοχυσία και πως ο καθένας μας εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή ώστε να δοθεί τέλος στον πόλεμο στην Συρία». Παράλληλα, προέτρεψε την Ρωσία, να «συγκρατήσει» το καθεστώς Άσαντ και το Ιράν. Ο πλανητάρχης δεν παρέλειψε να εγείρει το ζήτημα της Ουκρανίας και να επισημάνει τις ευθύνες της Ρωσίας στο ζήτημα της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ. Ωστόσο παρά τις επισημάνσεις του αυτές, εξέφρασε την επιθυμία του να αποκατασταθούν καλύτερες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι δεν συζήτησαν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι επικέντρωσαν κυρίως την συζήτηση τους στις προτάσεις για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στην Συρία.

«Τώρα ο διάλογός μας έχει απελευθερωθεί από την ιδεολογικοποίηση που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Ομπάμα… Η κυβέρνηση Τραμπ, ο ίδιος ο πρόεδρος, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, είναι άνθρωποι των έργων, πείσθηκα για ακόμη μια φορά σήμερα», είπε μεταξύ άλλων ο Λαβρόφ.

Λαφρόφ και Τίλερσον

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top