Στην "Οδό Έρωτα" αναζητούν τους συντρόφους τους οι Τούρκοι νέοι, σύμφωνα με είδηση του Ανατολού το οποίο αναφέρει ότι είναι παράδοση να πηγαίνουν οι νέοι στο σοκάκι αυτό του χωριού Μουρατλάρ στο Τσανάκαλε κάθε χρόνο στις 7 Μάϊου και να αναζητούν τους συντρόφους τους. 

Εκεί προσφέρεται γεύμα και οι ελεύθεροι νέοι, κοπέλες και αγόρια, γνωρίζονται μεταξύ τους και παντρεύονται.

Το γεύμα ετοιμάζεται από τους κατοίκους του χωριού και συμμετέχουν και νέοι από τα γύρω χωριά. Σε τεράστια καζάνια μαγειρεύουν αρνί, προσφέρουν παραδοσιακά κέικ και γλυκά. 

Ο κοινοτάρχης του χωριού Ισά Κορκμάζ δήλωσε στο Ανατολού ότι είναι μια παράδοση που συνεχίζεται για εκατοντάδες χρόνια, πολλοί νέοι μετακόμισαν στο σοκάκι αυτό και παντρεύτηκαν.

“Θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοσή μας. Δεν έρχονται μόνο από το χωριό μας αλλά και από τις γύρω επαρχίες και από μακρινές πόλεις αυτή την ημέρα και αναζητούν σύντροφο. Και η μικρή μου κόρη τον σύντροφό της τον συνάντησε εδώ και τον παντρεύτηκε”, είπε.

Η κόρη του κοινοτάρχη Ναζιφέ Ατζάρ είπε ότι αυτή η παράδοση συνεχίζεται χρόνια. “Γνώρισα τον σύζυγό μου στο σοκάκι αυτό και είμαι πολύ ευτυχισμένη. Ο Αλλάχ να βοηθήσει όλους να βρουν σύντροφο”, είπε. 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη