Μετά από συμφωνία ανταλλαγής που επιτεύχθηκε με τη συνδρομή της Ελβετίας και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσε 82 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το χωριό Τσίμποκ της Νιγηρίας πριν από τρία χρόνια, τον Απρίλιο του 2014.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε περιχαρής τη συμφωνία, χωρίς όμως να πει πόσα μέλη της Μπόκο Χαράμ που είχαν συλληφθεί και βρίσκονταν στη φυλακή απελευθερώθηκαν για να γίνει πραγματικότητα η ανταλλαγή. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κοριτσιών που απελευθερώνονται, από τα συνολικά 276 που είχαν απαχθεί.

Τα κορίτσια που επέστρεψαν στην Αμπούζα με ελικόπτερα έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τον πρόεδρο Μπουχάρι.

Χιλιάδες γυναίκες κατά του Μαδούρο στο Καράκας

Οι γυναίκες κατέκλυσαν τους δρόμους της Βενεζουέλας, διαμαρτυρόμενες για την κυβέρνηση Μαδούρο.

Η υφυπουργός Μαρία Μαγκαλάνες μίλησε στις γυναίκες, αλλά απομακρύνθηκε ακόμη κι αυτή από την αστυνομία όταν αποφασίστηκε ότι είπε αρκετά. Ήταν χιλιάδες οι γυναίκες που βγήκαν με λευκά πουκάμισα στους δρόμους του Καράκας για να διαμαρτυρηθούν.

Πάνω από 3.000 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Σικελίας

Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες διασώθηκαν το Σάββατο νότια της Σικελίας και μεταφέρονται σε λιμάνια της Σικελίας και της Καλαβρίας. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 20 διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης.

Στις επιχειρήσεις μετείχαν μονάδες της ιταλικής ακτοφυλακής, της Frontex και εμπορικά πλοία.

 

 

Tags: