Γιούνκερ και Τουσκ συγχαίρουν τον Μακρόν για την επικράτησή του έναντι της Λεπέν

Δείτε τι δήλωσαν

Γιούνκερ και Τουσκ συγχαίρουν τον Μακρόν για την επικράτησή του έναντι της Λεπέν

H ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη κέρδισαν την τυραννία των ψεύτικων ειδήσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον γαλλικό λαό, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των γαλλικών προεδρικών εκλογών και την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά του συγχαρητήρια επιστολή στον Εμανουέλ Μακρόν για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο Ζαν Κλών Γιούνκερ, όπως είπε, εκ μέρους και του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Ο Πρόεδρος σημείωσε σχετικά: «Γνωρίζω πως η  καμπάνια ήταν απαιτητική και δύσκολη και συγκρούστηκαν οι ιδέες και τα οράματα της Γαλλίας. Η ιστορία της δημιουργίας της ΕΕ είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένη με αυτή της Γαλλίας που η άποψη σας για την θέση της χώρας στην Ευρώπη  στον δημόσιο διάλογο ακούστηκε πέρα από την Γαλλία που έχετε τώρα την ευθύνη να προεδρεύετε»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι ιδέες που υπερασπίστηκε ο Εμ. Μακρόν για μια "Ευρώπη δυνατή και προοδευτική που προστατεύει όλους του πολίτες της"  είναι αυτές που η Γαλλία θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεδρίας του. "Όπως ξέρετε η Επιτροπή εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια να χτίσει μία καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη που προστατεύει και υπερασπίζεται τους συμπολίτες μας και τους δίνει τα μέσα να αντιδρούν. Γνωρίζετε την αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω αυτή την πολιτική μέχρι το τέλος της θητείας μου. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι καρποφόρα και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μαζί τους κοινούς μας στόχους" καταλήγει ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top