«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καμία δυσκολία όμως δεν θα μας καταβάλλει». Αυτά είπε μεταξύ άλλον ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, όπως κρίθηκε από τον δεύτερο γύρο των εκλογών που έλαβαν χώρα στη χώρα του.

Με φόντο τη γαλλική σημαία και τη σημαία της Ε.Ε ο Μακρόν έκανε δηλώσεις από το αρχηγείο του αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls που τον φέρνουν νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καμία δυσκολία όμως δεν θα μας καταβάλει. Θέλω να συγχαρώ τη πολιτική μου αντίπαλο. Σέβομαι τις ψήφους που δεν μας στήριξαν. Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία, θα υπερασπιστώ την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο των λαών της ηπείρου μας» είναι ολοκληρωμένη η δήλωση του νέου Γάλλου Προέδρου.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να χαιρετήσω τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εργάστηκε προς όφελος της πατρίδας μας τα πέντε προηγούμενα χρόνια», ενώ διαβεβαίωσε: «Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η ευθύνη μου θα είναι να καταλαγιάσω τους φόβους των Γάλλων. Θα αγωνιστών με όλες μου τις δυνάμεις», τονίζοντας παράλληλα ότι «για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα αγωνιστώ με ταπεινοφροσύνη, με αφοσίωση, με αποφασιστικότητα. Ζήτω η δημοκρατία». 

Λίγο νωρίτερα, η Μαρίν Λεπέν, όπως διαβάσατε στο star.gr, μέσα από δηλώσεις της, αναγνώρισε την ήττα της.

 

Tags: