Νέα ΗΤΤΑ ΣΟΚ για τον Σουλτς- 7 μονάδες μπροστά η Μέρκελ στο προπύργιό του!

Το "φυσάνε και δεν κρυώνει" οι Σοσιαλδημοκράτες- Πρώτη Ανάρτηση 07-05-2017 21:19

Αντιμέτωπος με το απόλυτο σοκ ήρθε ο Μάρτιν Σουλτς, ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος των γερμανικών εκλογών, καθώς σ’ ένα παραδοσιακό προπύργιό τους, το κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία, ηττήθηκε πανηγυρικά από τη Μέρκελ!

Η πρώτη εκτίμηση του Forschungsgruppe Wahlen, για λογαριασμό του δεύτερου κρατικού δικτύου της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF), οι Σοσιαλδημοκράτες έχασαν 3,4% από τις προηγούμενες εκλογές. Από την άλλη, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη, με το ποσοστό ρεκόρ του 34%.

Ανέβηκαν λίγο οι Φιλελεύθεροι, με 10,5%, ενώ οι Πράσινοι παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, με 12,5%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σλέσβιχ Χόλσταϊν θεωρείται το «κάστρο» του Μάρτιν Σουλτς, επομένως η ήττα αυτή πρέπει να πόνεσε ακόμα παραπάνω. Να σημειωθεί ότι το Μάρτιο, σε δημοσκοπήσεις, το κόμμα του έφτανε το 33%, δεν κατάφερε, τελικά, όμως, να το διατηρήσει.

Οι εκλογές στο κρατίδιο αυτό είναι από τα τελευταία τεστ των υποψηφίων, πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη.

Κατηγορίες για συγκάλυψη κατασκοπείας στον Σόιμπλε

Την ίδια στιγμή, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, στο στόχαστρό του βάζει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας να τον κατηγρεί ότι συγκάλυψε την υπόθεση κατασκοπίας των φορολογικών αρχών του κρατιδίου, για την οποία έχει συλληφθεί ένας Ελβετός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD, Άχιμ Ποστ, ζητεί από τον Γερμανό υπουργό να πει στην κοινή γνώμη «πότε και τι γνώριζε για την υπόθεση κατασκοπίας σε βάρος των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας από την Ελβετία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top