Αύριο ανοίγουν οι κάλπες στην Γαλλία – Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Το εναρκτήριο λάκτισμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δόθηκε σήμερα καθώς ξεκίνησε το μεσημέρι, η ψηφοφορία για τους κατοίκους του εξωτερικού αλλά στις υπερπόντιες κτήσεις. Στη μητροπολιτική χώρα οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο υπό συνθήκες ύψιστης ασφάλειας.

Η Υποδιευθύντρια Ασφάλειας της Νίκαιας δήλωσε: «Για αυτές τις εκλογές, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε μια ανάρτηση στα γαλλικά στο διαδίκτυο ζητάει στους οπαδούς της να χτυπήσουν τα εκλογικά τμήματα και το Παρίσι ενισχύει την ασφάλεια του ΚΑΤ».

Το βράδυ της Παρασκευής, δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της προεκλογικής εκστρατείας του Εμμανουέλ Μακρόν, διέρρευσαν στον διαδίκτυο προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο επιτελείο του που αμέσως κατήγγειλε χακάρισμα. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως με δεδομένη την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, κάθε δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την διαρροή των εγγράφων μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις. Πάντως δημοσιεύθηκε η τελευταία δημοσκόπηση της προεκλογικής εκστρατείας με την δημοτικότητα του Μακρόν να κερδίζει 3 μονάδες και να φθάνει στο 62% έναντι 38% για την Μαρίν Λεπέν.

Σε δηλώσεις του, ο κεντρώος υποψήφιος επανέλαβε πως στην περίπτωση που εκλεγεί θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις του.  

Σήμερα αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Λιμπερασιόν που παίρνει ανοιχτά θέση υπερ του Εμμανουέλ Μακρόν «Κάντε ότι θέλετε αλλά ψηφίστε Μακρόν, γράφει» 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Μαρίν Λεπέν καταγγέλει παρατυπίες σε ψηφοδέλτια που εστάλησαν σε ψηφοφόρους της και σε συνέντευξη της η ακροδεξιά πολιτικός προειδοποίησε πως δεν έχει ηττηθεί ακόμα 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top