Η αλαζονεία του Ερντογάν χτυπά κόκκινο, καθώς έφτασε στο σημείο ν' απειλήσει ότι θα χτυπήσει αμερικανικές δυνάμεις που βοηθούν τους κούρδους στον πόλεμο κατά του ISIS.  

Ευθεία απειλή κατά των ΗΠΑ για τη συριακή σκακιέρα, λίγες μέρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ. Ο Ιλνούρ Τσεβίκ, ο πολιτικός σύμβουλος του Σουλτάνου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό CRI FM διεμήνυσε πως αν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίσουν να βοηθούν τους Κούρδους μαχητές στα σύνορα με την Τουρκία, τότε θα γίνουν στόχοι τουρκικών ρουκετών.

Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα απειλεί την Ουάσιγκτον με θανάτους αμερικανικού προσωπικού από τουρκικά πυρά, μία κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα του Ερντογάν να μην επιτρέψει την δημιουργία κουρδικού κράτους.

Ρωσικό χαστούκι στον Ερντογάν

Τους Κούρδους, όμως, στηρίζουν και οι Ρώσοι. Ο Πούτιν συναντήθηκε εχθές, Τετάρτη, με τον Ερντογάν και του ξεκαθάρισε κατάμουτρα πως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα αλλάξει πολιτική. Τα βρήκαν, όμως, στο να φτιαχτεί στο  Άκκουγιου, περιοχή απέναντι από την Κύπρο, τουρκικός πυρηνικός  σταθμός, γεγονός που θα δώσει στρατιωτικό πλεόνασμα στον Ερντογάν.

Σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν;

Την ίδια ώρα, φουντώνουν τα σενάρια για σχέδιο ανατροπής του Σουλτάνου, μετά την συνέντευξη του βουλευτή του, Μετίν Κιουλούνκ, στην εφημερίδα Aksam. Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ΑΚ υποστήριξε ότι μια νέα πολιτική δύναμη, που συγκροτείται τώρα στην Τουρκία, φιλοδοξεί να συλλέξει 100.000 υπογραφές και να στραφεί κατά του προέδρου. Από πίσω δείχνει πώς κρύβεται ο Γκιουλέν. 

 

Tags: