Λύθηκε το μυστήριο του ΧΑΜΟΥ στο Μπάκιγχαμ! Αποχωρεί από τα βασιλικά του καθήκοντα ο πρίγκιπας Φίλιππος

ΔΕΙΤΕ την ανακοίνωση του Παλατιού

Λύθηκε το μυστήριο του ΧΑΜΟΥ στο Μπάκιγχαμ! Αποχωρεί από τα βασιλικά του καθήκοντα ο πρίγκιπας Φίλιππος

Την απόσυρση του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ από τα μοναρχικά καθήκοντα το ερχόμενο φθινόπωρο ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο και έχει την πλήρη υποστήριξη της βασίλισσας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Μετά από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παλάτι, κάνοντας τον διεθνή Τύπο να αναρωτιέται τι συμβαίνει, εν τέλει ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ πρόκειται να σύνταξιοδοτηθεί από τα μοναρχικά του καθήκοντα.

Νωρίτερα, στον διεθνή Τύπο υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε και ότι αυτό θα ανακοινωνόταν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε με ασυνήθιστο τρόπο το παλάτι.

 

 

 

 

 

 

 

Όλη η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ 

Η Αυτού Εξοχότης ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε ότι δεν θα επιτελεί πλέον τις δημόσιες υποχρεώσεις του από το Φθινόπωρο αυτού του χρόνου. Στην απόφαση αυτή ο Δούκας είχε την πλήρη υποστήριξη της Βασίλισσας. 

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα παραβρεθεί σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από τώρα έως και τον Αύγουστο τόσο κατά μόνας όσο και συνοδεύοντας την Βασίλισσα. Από εκεί και πέρα, ο Δούκας δεν θα αποδέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και εκδηλώσεις, ωστόσο μπορεί να επιλέγει να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις απο καιρού εις καιρό. 

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή και μέλος σε πάνω από 780 οργανώσεις με τις οποίες θα συνεχίσει να έχει σχέση αλλά δεν θα παίζει πλέον ενεργό ρόλο παραβρισκόμενος σε εκδηλώσεις. 

Η Αυτού Μεγαλειότης θα εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top