Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν ότι...διαφωνούν!

Συναντήθηκαν στην εξοχική κατοικία του Ρώσου Προέδρου

Μέρκελ και Πούτιν συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη, στην εξοχική κατοικία του Ρώσου Προέδρου, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Οι δυο ηγέτες διαπίστωσαν τις σημαντικές τους διαφορές, σε μια σειρά σοβαρών διεθνών ζητημάτων.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, κυριάρχησαν οι καταγγελίες για ανάμιξη της Μόσχας στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, ακόμη και της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος Πούτιν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ποτέ δεν αναμειγνυόμαστε στην πολιτική ζωή και στις πολιτικές διαδικασίες σε άλλες χώρες και θα θέλαμε πάρα πολύ να μην ανακατεύεται κανείς στη δική μας πολιτική ζωή στη Ρωσία. Αναφερθήκατε στο αμερικανικό παράδειγμα, που δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν και από πουθενά. Είναι μόνο φήμες».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, από τη μεριά της, επεσήμανε ότι «είμαι βέβαιη πως θα μπορέσουμε να έχουμε μια προεκλογική εκστρατεία μεταξύ μας στη Γερμανία, που θα προχωρήσει αμόλυντη».

Πούτιν και Μέρκελ επέμειναν στις θέσεις τους στα φλέγοντα ζητήματα της Συρίας και της Ουκρανίας, με τον Ρώσο Πρόεδρο να δηλώνει ότι «καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε χρήση των χημικών όπλων. Οι ένοχοι για τους θανάτους Σύρων αμάχων πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μόνο μετά από μια πλήρη και αμερόληπτη έρευνα».

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «στόχος παραμένει να φτάσουμε στο σημείο που να μπορούμε να άρουμε τις κυρώσεις από μέρους της ΕΕ, μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έθιξε, όμως, και το ζήτημα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

«Ζητώ από τον Πρόεδρο Πούτιν να ασκήσει την επιρροή του προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα αυτών των μειονοτήτων» είπε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top