Φωτιές έχει βάλει ανάμεσα σε δύο καλλιτέχνες η τοιχογραφία που απεικονίζει την πρώην Πρώτη Κυρία ως βασίλισσα της Αιγύπτου και βρίσκεται στη γειτονιά όπου γεννήθηκε η Μισέλ Ομπάμα στο Σικάγο.

Συγκεκριμένα έχει δημιουργήσει κόντρα ανάμεσα στον Κρις Ντέβινς, τον καλλιτέχνη που ζωγράφισε την τοιχογραφία, και στην Τζελίλα Μέσφιν, μια νεαρή φοιτήτρια από το Ρόουντ Άιλαντ, που είχε δημιουργήσει τη φωτογραφία με γραφικά, και την είχε αναρτήσει στο instagram το Νοέμβριο.

Λίγο αφού τελείωσε την τοιχογραφία ξεκίνησαν οι διαδικτυακές κόντρες.

Πολλοί είναι αυτοί που τον κατηγορούν ότι αντέγραψε το έργο της νεαρής φοιτήτριας.

Τα νέα για τη δημιουργία της τοιχογραφίας ξάφνιασαν και την ίδια. «Πώς μπορεί κανείς να κλέψει το έργο τέχνης κάποιου...τη σκληρή δουλειά κάποιου και να ισχυρίζεται ότι είναι δική του», έγραψε η Μέσφιν στο λογαριασμό της στο instagram και πρόσθεσε: «Πώς μπορεί να πει κανείς δημοσίως ότι το σχεδίασε μόνος του...είναι τόσο αποθαρρυντικό και αποκαρδιωτικό σε τόσα επίπεδα».

 

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Ντέβινς αρνείται ότι έκανε κάποιο λάθος, λέει ότι δεν γνώριζε ποια είναι η Μέσφιν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα και ισχυρίζεται ότι έμαθε για τη δουλειά της λίγες ημέρες πριν, όταν κάποιος τον ενημέρωσε για τις κατηγορίες της μέσω διαδικτύου.

«Της απέδωσα τα εύσημα αμέσως. Ανέλαβα την ευθύνη και θα συνεχίσω να το κάνω αρκεί τα παιδιά να έχουν μια τοιχογραφία για να θαυμάζουν» είπε ο Ντέβινς στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο καλλιτέχνης ομολόγησε τέλος ότι έλαβε την ιδέα για την τοιχογραφία από μία φωτογραφία που είδε στο ίντερνετ χωρίς να γνωρίζει από που προήλθε.