Ούτε οι απειλές, ούτε οι προειδοποιήσεις, ούτε η στρατιωτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτείων και των συμμάχων τους η οποία συγκεντρώνεται σιγά σιγά στην κορεατική χερσόνησο πτοούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Είναι έτοιμος ανά πάσα  στιγμή να πραγματοποιήσει έκτη πυρηνική δοκιμή.

«Δεν θα είμαι χαρούμενος αν κάνει μια πυρηνική δοκιμή, δεν θα είμαι χαρούμενος αλλά μπορώ να σας πω επίσης πως ούτε ο πρόεδρος της Κίνας ο οποίος είναι αξιοσέβαστος θα είναι χαρούμενος»

Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Το Ιζούμο, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ιαπωνίας απέπλευσε με αποστολή να συνοδεύσει αμερικανικό πλοίο ανεφοδιασμού το οποίο θα προμηθεύει με καύσιμα το Καρλ Βινσον και άλλα πλοία.

Στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα ότι δεν θα ανεχτούμε παράτολμές, επικίνδυνες απειλές στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάικλ Τέρνμπουλ.

«Για αυτούς τους πυραύλους στην Κορέα γίνεται εδώ και πολύ καιρό συζήτηση αλλά τώρα φαίνεται πως το θέμα έχει ενταθεί πολύ. Πάντα κάνω έκκληση για μια λύση μέσω της διπλωματικής οδού διότι το μέλλον της ανθρωπότητας σήμερα....θα μπορούσε να καταστραφεί από έναν εκτεταμένο πόλεμο.»

Σε συνέντευξη του στο δίκτυο CBS ο Ντόναλντ Τράμπ είπε ξεκάθαρα τη γνώμη του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

"Ο κόσμος λέει ότι είναι  τρελός; Δεν εχω ιδέα. Μπορώ μόνο να πω σας αυτό. Σε πολλούς δεν αρέσει όταν το λέω αλλά ήταν ένας νεαρός 26-27 ετων όταν ανέλαβε την εξουσία από τον πατέρα  του, όταν εκείνος πέθανε. Έχει να κάνει προφανώς με πολύ σκληρούς ανθρώπους ιδιαιτέρως τους στρατηγούς και άλλους και σε πολύ νεαρή ηλικία κατάφερε να αναλάβει την εξουσία. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θέλουν να του την πάρουν είτε ο θείος του ή κάποιος οποιοσδήποτε άλλος . Εντούτοις τα κατάφερε. Προφανώς είναι παμπόνηρος"

Την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην κορεατική χερσόνησο στην Πιονγκ Γιανγκ έγιναν πρωτομαγιάτικες αθλητικές εκδηλώσεις με εργάτες-παίχτες και αξιωματούχους του καθεστώτος