Kάνει το γύρο του κόσμου! Η Μέρκελ στη Σαουδική Αραβία... ΧΩΡΙΣ μαντήλα

Αψήφησε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει για τις γυναίκες στη χώρα- Πρώτη ανάρτηση 14:00

Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μάλιστα αψήφησε τον αυστηρό για τις γυναίκες ενδυματολογικό κώδικα, και εμφανίστηκε χωρίς μαντήλα!

Την Γερμανίδα καγκελάριο υποδέχθηκε κατά την άφιξή της στη Τζέντα, ο βασιλιάς Σαλμάν και κορυφαίοι αξιωματούχοι του συντηρητικού ισλαμικού βασιλείου.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς η χώρα επιβάλλει ένα συντηρητικό ενδυματολογικό κώδικα στους δημόσιους χώρους, απαιτώντας από τις γυναίκες να φορούν μακρύ ένδυμα και να καλύπτουν τα μαλλιά τους, ενώ δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ασυνόδευτες και να οδηγούν.

Όμως, η Μέρκελ δεν είναι η πρώτη που λέει «όχι» στη μαντήλα, αφού πρόσφατα το ίδιο είχε κάνει και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία είχε πει ότι ήλπιζε να εμπνεύσει τις καταπιεσμένες γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Το ίδιο είχαν κάνει και η Χίλαρι Κλίντον καθώς και Μισέλ Ομπάμα.

Η Μέρκελ ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούρκα, όπου αυτό είναι νομικά εφικτό, στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντάς την «μη αποδεκτή στη χώρα μας».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να πιέσει τους Σαουδάραβες να κάνουν περισσότερα για την υποδοχή προσφύγων στη χώρα τους και να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες. Μετά τη Σαουδική Αραβία η Μέρκελ θα επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top