ΑΘΩΟΣ από τουρκικό δικαστήριο άντρας που έβρισε ως «πόρνη και υπηρέτη Βυζαντινών» βουλευτίνα

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

ΑΘΩΟΣ από τουρκικό δικαστήριο άντρας που έβρισε ως «πόρνη και υπηρέτη Βυζαντινών» βουλευτίνα

Τουρκικό δικαστήριο όχι μόνο δεν επέβαλε ποινή σε άντρα που έβρισε, αρμενικής καταγωγής βουλευτίνα του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)μ αλλά την βρήκε και ένοχη για σχόλιό της!

Και να σκεφτεί κανείς ότι την έβρισε αποκαλώντας την «πόρνη και υπηρέτη των Αρμενίων και των Βυζαντινών». Εκείνη, η οποία υπενθυμίζεται, βρέθηκε ένοχη, ήταν γιατί κατηγορούσε το κράτος ως υπεύθυνο για την έκρηξη στο Γκιουβένπαρκ!

Ο Ιμπραχίμ Καπλάν από τη Μανίσα έβρισε την βουλευτίνα Σελίνα Ντογάν κάτω από ένα βίντεο που ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook: “Είστε πόρνες και υπηρετείται τους Αρμενίους και τους Βυζαντινούς ακόμα. Νομίζετε ότι τα εγγόνια των Βυζαντινών ζουν και τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή πέθαναν, πόρνες”, ανέφερε.

Η Σελί Ντογάν προσέφυγε στο δικαστήριο, το οποίο ωστόσο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβάλει ποινή στον Καπλάν για τις βρισιές του, παρόλο που αποτελούν προσβολή.

Μάλιστα το δικαστήριο χαρακτήρισε προσβολή το σχόλιο της βουλευτίνας για την έκρηξη στις 13 Μαρτίου στο Γκιουβένπαρκ, στο οποίο υπονοούσε ότι φέρει ευθύνη το κράτος. Στο δικαιολογητικό της απόφασης διερωτάται γιατί η βουλευτίνα αντί να επικρίνει το ΡΚΚ μέλος του οποίου ήταν η καμικάζι που προκάλεσε την έκρηξη και βλέπει ως υπεύθυνο το κράτος.

Το μήνυμα της Σελίν Ντογάν για την έκρηξη στο Γκιουβένπαρκ σημειώνεται ωστόσο ότι είχε γραφτεί δύο μήνες μετά τα υβριστικά σχόλια του Καπλάν.

Τελικά, η Σελίμ Ντογάν σχολίασε πως και προσβολή δέχτηκε και βρέθηκε και ένοχη από πάνω.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top