ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ! Βρέθηκαν 10 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΕΛΙ αστυνομικού τμήματος

Για "μαζικές δολοφονίες" κατηγορείται ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων

Σοκ παγκοσμίως μετά από πρόσφατη ανακάλυψη μελών της Κυβερνητικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δημοσιογράφων στις Φιλιππίνες. Σε αιφνιδιαστική τους επίσκεψη σε αστυνομικό τμήμα, στο κέντρο της παραγκούπολης στη Μανίλα, εντοπίστηκαν 10 άνθρωποι μέσα σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο, πίσω από μια βιβλιοθήκη.

Άνδρες και γυναίκες μαζί, στοιβαγμένοι, ούρλιαζαν  «είμαστε εδώ! Είμαστε εδώ!». Οι φωνές τους ακούγονταν πίσω από έναν τοίχο. Κάποιος εντόπισε μια κρυμμένη πόρτα πίσω από μια βιβλιοθήκη. Όταν την άνοιξαν, είδαν μια εικόνα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Μόλις οι κρατούμενοι απελευθερώθηκαν, ζήτησαν νερό. Κλαίγοντας, παρακαλούσαν τα μέλη της Επιτροπής να μην τους αφήσουν πίσω, λέγοντας ότι κρατούνταν δήθεν για χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών.

Ο διευθυντής της Επιτροπής για τη Μανίλα, Γκίλμπερτ Μπόιζνερ, δήλωσε ότι «τους συνέλαβαν με πρόσχημα τα ναρκωτικά όμως δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες». Οι φυλακισμένοι, όμως, κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι ζήτησαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους ελευθερώσουν!

Ο Ρομπέρτο Ντομίνγκο, διοικητής του αστυνομικού τμήματος, απάντησε ότι η σύλληψη των κρατουμένων ήταν «φρέσκια» κι ότι θα τους απαγγέλλονταν κατηγορίες σύντομα.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζει το περιστατικό αυτό «μια ακόμα απόδειξη παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τονίζει ότι  «ο εντοπισμός αυτής της μυστικής φυλακής δεν είναι παρά μια τελευταία απόδειξη του τρόπου που η αστυνομία εκμεταλλεύεται για προσωπικούς σκοπούς την καταχρηστική εκστρατεία του Προέδρου της χώρας, Ροντρίγο Ντουτέρτε, κατά των ναρκωτικών». Επίσης, κατηγόρησε την αστυνομία ότι σκοτώνει αμάχους κι ότι πληρώνει δολοφόνους, τοποθετώντας ενοχοποιητικά στοιχεία σε ανυπεράσπιστα θύματα.

Αν και η αστυνομία υποστηρίζει ότι, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά των ναρκωτικών, έχουν σκοτωθεί 2.724 άνθρωποι σε νόμιμη άμυνα, οι ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι, στην πραγματικότητα, είναι πολύ περισσότεροι, απλώς δεν έχουν καταγραφεί.

Επιπλέον, ένας Φιλιππινέζος δικηγόρος προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον υποτιθέμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο για «μαζικές δολοφονίες».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top