«Είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς τους Έλληνες, είναι ντροπή, κάνουν λάθος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα.  Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ξανά για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών ότι κάνει σόου και πως η Τουρκία δεν υποκύπτει στα τετελεσμένα. 

Μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης TGRT, ο Νουμάν Κουρτουλμούς κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση για τους 8. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει περάσει πολλά από τη χούντα. Είμαι μια περίοδος που δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μεταξύ τουρκικής και ελληνικής κυβέρνησης. Είχαμε ένα προδοτικό πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου. Θα έπρεπε την επομένη μέρα να δώσουν στην Τουρκία αυτούς τους ανθρώπους. Φαίνεται ότι εκεί υπάρχουν παιχνίδια. Αυτό είναι μια μεγάλη αδυναμία στο δελτίο της Ελλάδας. Ντροπιάζουν την Ελλάδα αυτές οι αποφάσεις. Είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς τους Έλληνες. Είναι ντροπή, κάνουν λάθος» ανέφερε.

Για τον Πάνο Καμμένο, τέλος, είπε ότι «κάνει σόου ο Έλληνας Υπουργός. Από αυτά δεν βγαίνει τίποτα. Η Τουρκία δεν υποκύπτει σε τετελεσμένα. Έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί όλα της τα δικαιώματα στο Αιγαίο».

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Tags: