Ψήφισαν και οι ΝΕΚΡΟΙ στο τουρκικό δημοψήφισμα! Πόρισμα ΣΟΚ από την Επιτροπή «Πέρα από το Όχι»

Δεν βλέπει νοθεία ο Ερντογάν και ειρωνεύεται λέγοντας πως όσοι τον αμφισβητούν «έχουν δυσκολίες στην... πέψη του αποτελέσματος»-Πρώτη ανάρτηση: 27-04-2017 17:38

Αποκαλυπτικά στοιχεία ΦΩΤΙΑ προκύπτουν από το πόρισμα της Επιτροπής «Πέρα από το Όχι»,  για τις παραβιάσεις που έγιναν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 στην Τουρκία.

Η έκθεση που συνέταξε η Επιτροπή «Πέρα από το Όχι», αποκάλυψε ένα σκάνδαλο πως το καθεστώς Ερντογάν  ανέστησε μέχρι και νεκρούς για να δώσουν τις υπέρ-εξουσίες στον σουλτάνο!

Στην έκθεση υπάρχει για παράδειγμα η διαπίστωση ότι ένας πολίτης με τα αρχικά Ε.Ε., που πέθανε στις 31 Μαρτίου 2017, ψήφισε στο Εκλογικό Τμήμα στην επαρχία Εγίουμπιγιε του νομού Ούρφας.

Η νοθεία δεν σταμάτησε εκεί. Εκατομμύρια ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδα κρίθηκαν έγκυρα. Σε κάποιες περιοχές, εφαρμόστηκε το λεγόμενο «εφεδρικό ψηφοδέλτιο» δηλαδή άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ να ψηφίσουν,  τελικά έριξαν «ΝΑΙ» στην κάλπη. Οι άνθρωποι κατήγγειλαν ότι κατά την καταμέτρηση των ψήφων, τους έβγαλαν από τα εκλογικά τμήματα και τους απομάκρυναν από τις κάλπες.

Σε κάποια εκλογικά κέντρα εξαφάνισαν τους ψηφοφόρους του «ΟΧΙ». Για παράδειγμα, ένας πολίτης από το νομό Μους, ο Ριντβάν Ισίκ, παρόλο που υπήρχε υπεύθυνος στο Εκλογικό Τμήμα, πήγε στην κάλπη με το όπλο του. Όσο οι συμπολίτες τους ψήφιζαν εκείνος τους φωτογράφιζε, κραδαίνοντας το  τουφέκι. Ξαφνικά οι 290 από τις 292 ψήφους που καταμετρήθηκαν ήταν «ΝΑΙ».

Πάνω από 200 οικοδόμοι οι οποίοι εργάζονταν στην Ντάντσα της Μούγλας δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκλογική τους περιφέρεια που βρίσκεται 1.250 χλμ., μακριά για να ψηφίσουν, παρόλα αυτά στην κάλπη που ήταν καταγεγραμμένοι ανακοινώθηκε ότι προσήλθαν και ψήφισαν όλοι οι ψηφοφόροι.

Ψηφοδέλτια, φάκελοι και σφραγίδες αγνώστου προελεύσεως εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν εκτός εκλογικών κέντρων, σχεδόν σε όλη την επικράτεια και διαπιστώθηκε ότι έχουν εμπλακεί χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή την παρατυπία.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του δεν βλέπει καμία νοθεία.

«Λένε ότι θα πάνε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το δικαστήριο αυτό δεν έχει ούτε αυτή την εντολή. Ποιο είναι το πρόβλημά τους; Απλώς θέλουν να λασκάρουν τα αποτελέσματα. Έχουν δυσκολίες στην...  πέψη του αποτελέσματος», λέει μεταξύ άλλων. 

Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχουν πληγεί σοβαρά»

Ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, η  Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον Ερντογάν να δώσει εξηγήσεις για το δημοψήφισμα.«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας επηρέασαν τις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας καθώς και τις σχέσεις Τουρκίας-  ΕΕ. Πάνω σε αυτό  θα εργαστούμε για την επιστροφή σε εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε μεταξύ άλλων η καγκελάριος.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ"

Η επιτροπή «Πέρα από το Όχι», είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή πολιτών που ιδρύθηκε για να εμποδίσει κάθε είδους παρατυπία κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος. Εθελοντές από 50 πόλεις δήλωσαν συμμετοχή στην επιτροπή. Μια ομάδα 15 εθελοντών που αποτελούνταν από δικηγόρους, υπεύθυνους εκλογικών κέντρων, συντονιστές, ομάδα υποστήριξης και παρατηρητές, βρισκόταν στο χώρο όπου ήταν οι κάλπες. Η επιτροπή, έφτιαξε μόνη της όλα τα έγγραφα σχετικά με την εκπαίδευση και τη νόμιμη διαδικασία, με εθελοντές νομικούς και εκπαίδευσε τους εθελοντές της, με πάνω από 300 εκπαιδευτικές συνελεύσεις σε 30 πόλεις. Η επιτροπή, πραγματοποίησε η ίδια με εθελοντές προγραμματιστές όλη την υποδομή προγραμμάτων και εφαρμογών για ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top