Συνέλαβαν 25χρονο Ελληνοκύπριο ως ύποπτο Τζιχαντιστή

Είχε εξαφανιστεί και ζούσε στη Ράκκα, το προπύργιο του ISIS-Πρώτη ανάρτηση: 27-04-2017 12:15

Στην Τουρκία συνελήφθη ένας Βρετανός, ελληνοκυπριακής καταγωγής, προερχόμενος από την Συρία, ως ύποπτος Τζιχαντιστής.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ επικαλούμενο τον Guardian, πρόκειται για τον 25χρονο Στέφαν Αριστείδου, από το Ένφιλντ του Βόρειο Λονδίνου.

Τα ίχνη του νεαρού άνδρα, είχαν χαθεί τον Απρίλιο του 2015, κατά την διάρκεια ταξιδιού του από το Λονδίνο στη Λάρνακα. Η οικογένεια του, τον είχε ψάξει μέσω οργάνωσης που δραστηριοποιείται στον εντοπισμό αγνοουμένων.

Μετά την σύλληψη του, ο 25χρονος δήλωσε ότι ζούσε στη Ράκκα, που αποτελεί προπύργιο των Ισλαμιστών, ωστόσο είχε πάει εκεί για να εγκατασταθεί και όχι για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Μαζί με τον Αριστείδου συνελήφθη και η σύζυγός του, Βρετανίδα υπήκοος από το Μπαγκλαντές, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς όμως να αποκλείεται η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της, καθώς και ένας Αμερικανός υπήκοος 46 ετών.

Πλέον, ο 25χρονος Ελληνοκύπριος είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης και στη Βρετανία, εφόσον εκδοθεί από την Τουρκία.

Να σημειώσουμε τέλος, πως στο βόρειο Λονδίνο ο Αριστείδου ζούσε με τη μητέρα του και την αδερφή του, ενώ στο Λονδίνο ζει και ο πατέρας του, ο οποίος είναι διαζευγμένος από τη σύζυγό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top