Δήλωση εναντίον του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου εξέδωσε και πάλι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να διαλύσει τις προσπάθειες των δύο χωρών για ενίσχυση της καλής γειτονίας και συνεργασίας του και ζητά να δοθεί τέλος στις ενέργειές του. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο έχουν ανακοινωθεί και παλαιότερα στην κοινή γνώμη με διάφορες αφορμές. 

Η Τουρκία πάντοτε βασίστηκε στο διεθνές δίκαιο και έδειξε σεβασμό. Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά με προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και εμάς στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο.

Η Τουρκία αποδίδει σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και δια της ειρηνικής οδού. Με βάση αυτή την αντίληψη, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν ιδρυθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου. 

Με καταγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εκπλήρωση των απαιτήσεων του διεθνούς δικαίου δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα. 

Με αυτή την αφορμή, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτές τις ενέργειες»

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Tags: