Παραλίγο να... δείρουν τον Μακρόν! Τον ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ έντονα εργαζόμενοι -ΒΙΝΤΕΟ

Σε εργοστάσιο στην πόλη Αμιέν-Πρώτη ανάρτηση: 26-04-2017 19:01

Με σφυρίγματα αποδοκιμασίας και γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν τον κεντρώο υποψήφιο για την γαλλική προεδρία, Εμανουέλ Μακρόν εργάτες εργοστασίου στην Αμιέν, που είναι και πόλη από την οποία κατάγεται.

Το εργοστάσιο της Whirlpool απειλείται άμεσα με κλείσιμο, καθώς η διοίκηση έχει αποφασίσει τη μεταφορά του στην Πολωνία, προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής, όντας μία οικονομία με μικρότερους μισθούς και δασμούς.

Το πλήθος του φώναζε «Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος», φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον πρώην υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, ο οποίος βρέθηκε στριμωγμένος, ανάμεσα σε εργαζόμενους, δημοσιογράφους και σωματοφύλακες. 

Αν και ο Μακρόν προσπάθησε να μιλήσει στο εξαγριωμένο πλήθος, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Είναι σημαντικό να μην τροφοδοτούμε την οργή όμως να ανερχόμαστε στο ύψος των προσδοκιών», δήλωσε ο Μακρόν, που ήταν περιστοιχισμένος από εντυπωσιακά πολλές κάμερες, ενω  κατηγόρησε τη Λεπέν ότι επιχειρεί «να εκμεταλλευτεί πολιτικά» τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την τύχη του εργοστασίου.

«Σίγουρα υπάρχει οργή στην χώρα, υπάρχει αγωνία, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη, γι’ αυτό ακριβώς βρίσκομαι εδώ», συμπλήρωσε ο 39χρονος πολιτικός, ο οποίος κατόπιν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων, μακριά από τους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, τις ίδιες εγκαταστάσεις είχε επισκεφθεί η έτερη υποψήφια για την προεδρία, Μαρίν Λεπέν, την οποία όμως αποθέωσαν οι εργαζόμενοι, καθώς δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί το εργoστάσιο δεν θα κλείσει.

Στον αντίποδα, ο Μακρόν είπε στους εργαζομένους ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί θαύματα!

Ο Ολάντ προειδοποίησε:  «Η νίκη επί της ακροδεξιάς δεν είναι δεδομένη»... Κι ο Μακρόν άλλαξε τροπάρι, καθώς τον κατηγόρησαν για αλαζονεία, έτσι όπως έκανε το σήμα της νίκης, χέρι-χέρι με την σύζυγό του, λες και μπήκε ήδη στο Ελιζέ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα κουτσομπολιά για τον Μακρόν και τις γυναίκες της ζωής του:  Από τη μία, η σύζυγός του Μπριζίτ: από πλούσια οικογένεια, με μπαμπά διευθυντή σε εργοστάσιο σοκολάτας, η μικρότερη από 6 αδέλφια. Στα 20 παντρεύτηκε έναν τραπεζίτη. Στα 54 επίσης έναν τραπεζίτη: τον Μακρόν.

Από την άλλη η μητέρα του Φρανσουάζ. Τον ξαπέστειλε στο Παρίσι όταν έμαθε για τον έρωτα του 16χρονου γιού της για την 40χρονη καθηγήτρια. Στο γάμο τους δεν πήγε. Κι αν οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν, εκείνος δε μιλά ποτέ για τη μητέρα του. Εκείνη πάντως εμφανίστηκε δίπλα του μετά την εκλογική του νίκη και η εικόνα έγινε viral.

ΦΩΤΟ AFP

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top