ΣΑΛΟΣ στην Τουρκία για τη μη έκδοση των "3"- Για "Απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ

"Η Ελλάδα δεν θα εκδώσει τους φετουλαχτσήδες στρατιωτικούς"

Στο Συμβούλιο Εφετών εκδικάστηκε σήμερα, Τρίτη, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το νέο αίτημα της Άγκυρας, με το οποίο ζητούσε να εκδοθούν τρεις από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το Συμβούλιο Εφετών, μετά την συνεδρίαση του, είπε «ΟΧΙ» στην Τουρκία, με την εισαγγελική λειτουργό Ράνια Σταθέα, να τονίζει νωρίτερα πως «οι Αρχές της γείτονος χώρας προσπαθούν ανεπίτρεπτα να παρέμβουν στη δικαιοδοτική κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο είχε αρνηθεί την έκδοση των στρατιωτικών, επικαλούμενη ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων με βάση το ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Η απόφαση αυτή της Ελλάδας έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία και, φυσικά, θύελλα δημοσιευμάτων και πρωτοσέλιδων.

"Απόφαση-σκάνδαλο" χαρακτηρίζει η φιλοκυβερνητική Sabah την απόφαση για τους ‘3’, επειδή η ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε πάλι το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους.

Η NTV, από τη μεριά της, γράφει ότι «η Ελλάδα απέρριψε το τουρκικό αίτημα για την έκδοση 3 στρατιωτικών», ενώ η Hurriyet κάνει λόγο για «τους φετουλαχτσήδες στρατιωτικούς», λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα τους εκδώσει». Ακριβώς το ίδιο μετέδιδε και το φιλοκυβερνητικό κανάλι A-Haber.

Τέλος, η Vatan λέει ότι «η Ελλάδα πάλι δεν τους εκδίδει».

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top