Ο συγκλονιστικός επικήδειος από τον ΣΥΝΤΡΟΦΟ του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία

"Δεν θα σας δώσω το μίσος μου"

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στη Γαλλία ο θάνατος του 37χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, ενώ εργαζόταν στα Ηλύσια Πεδία, όταν τρομοκράτες του ISIS άνοιξαν πυρ εναντίον του, λίγα μόλις 24ωρα πριν τις γαλλικές εκλογές. 

Ο Jugelé, όπως αναφέρει ο Guardian, ήταν υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, μέλος οργάνωσης για lgbt αστυνομικούς και είχε συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά της ομοφοβίας στη Ρωσία, πριν τους ολυμπιακούς αγώνες του 2014.

Σήμερα Τρίτη, συνάδελφοί του αστυνομικοί και κυβερνητικά στελέχη απέδωσαν τιμές στον Xavier Jugelé,  στην αυλή της αστυνομικής διοίκησης της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» οι Φρανσουά Ολάντ, Νικολά Σαρκοζί, Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν και άλλοι πολιτικοί, ενώ παρούσα ήταν και η 32η μοιραρχία της διεύθυνσης δημόσιας τάξης (DOPC).

Ο σύντροφός του άτυχου αστυνομικού, Étienne Cardiles συγκίνησε τους πάντες, με τον επικήδειο του, τον οποίο διάβασε κλαίγοντας.

«Γύρισα το βράδυ σπίτι χωρίς εσένα, με έναν αβάσταχτο και βαθύ πόνο. Αυτός ο πόνος με κάνει να αισθάνομαι πιο κοντά στους συντρόφους σου, που υποφέρουν σιωπηλά όπως εσύ και εγώ…  Υποφέρω, χωρίς μίσος. Θα ήθελα να πω στην οικογένειά σου ότι είμαστε ενωμένοι. Σε σένα θα ήθελα να πω ότι θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μου. Ας μείνουμε αξιοπρεπείς και σε ειρήνη», δήλωσε.

Σε αντίθεση με τα λόγια του Antoine Leiris, ο οποίος έχασε την σύζυγό του και το παιδί του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν, το 2015, ο Étienne Cardiles τόνισε ότι ο δολοφόνος δεν θα έχει το μίσος του. 

«Δεν έχω αυτό το μίσος, Xavier, γιατί δεν σου ταιριάζει, γιατί δεν αντιστοιχεί σε τίποτα με όσα έκαναν την καρδιά σου να χτυπάει. Έζησες μια ζωή γεμάτη με χαρά και τεράστια χαμόγελα», είπε ο σύντροφος του αστυνομικού, με τον οποίο είχαν σύμφωνο γάμου.

Ο Etienne Cardiles μίλησε για το πάθος του Xavier Jugelé για το επάγγελμά του. «Το γενικό συμφέρον, η υπηρεσία για τους άλλους και η προστασία όλων αποτελούσαν μέρος της παιδείας και των αξιών του», είπε, αποκαλύπτοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο ίδιος διαισθάνθηκε το τέλος του καλού του.

«Όταν ήρθαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι κάτι σοβαρό συνέβη στα Ηλύσια Πεδία και ότι ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του, μια μικρή φωνή μου είπε ότι ... ήσουν εσύ», είπε και περιέγραψε τις τελευταίες ώρες του άτυχου αστυνομικού.

«Πήγες στην υπηρεσία με τη στολή σου που τόσο φρόντιζες. Αυτού του είδους οι αποστολές, σου άρεσαν, γιατί ήταν στα Ηλύσια Πεδία, η εικόνα της Γαλλίας ... την οποία προστάτευες» , είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κάλεσε μεταξύ άλλων τον επόμενη ηγέτη της χώρας του να δείξει επιμονή, σταθερότητα και συνοχή στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών, αποφεύγοντας τον διχασμό.

ΦΩΤΟ AFP 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top